reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Vrkoče z kuřecích prsou se šunkou, jablky a cibulí

Můj vlastní recept na jednoduchou dekorativní a velmi chutnou úpravu kuřecích prsou ve tvaru vrkoče.


  • 2,8

    35×

    2,8 35
  • 25 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 582 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 842 hodnocení

Recept na vanilkové rohlíčky krok za krokem

21. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 612 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 688 hodnocení

Recept na originální kuřecí kari podle šéfkuchaře

21. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 175 hodnocení

Videorecept: Marokánky podle Anny

20. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 573 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 688 hodnocení

Recept na plněné pečené brambory krok za krokem

19. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 556 hodnocení

Vánoce plné kalorických nástrah aneb jak nepřibrat

19. 11. 2019

Postup přípravy

Kuřecí prsa omyjeme, osušíme papírovou kuchyňskou utěrkou a pokrájíme na dlouhé pruhy o šířce asi 2 cm. Kuřecí prsa byla v celku dost krátká, proto jsem každý vzniklý pruh ještě rozkrojila od jednoho okraje ve středu po délce na polovinu tak, že na jednom konci jsem ho nedokrojila a potom rozevřela, tímto způsobem jsem dostala pruhy o dostatečné délce a šířce (asi 1 cm), aby jsem je později mohla splést do vrkoče.

Vzniklé pruhy masa osolíme a okořeníme čerstvě mletým černým pepřem. Vezmeme 3 tenké plátky schwarzwaldské šunky položené na sebe a překrojíme je po délce na 3 pruhy o šířce asi 2 cm. Na desku připravíme 3 pruhy masa, které budeme splétat do vrkoče. Pruhy masa pokryjeme pruhy šunky, nahoře je spojíme párátkem nebo jehlicí s masem, od spoje směrem dolů spleteme vrkoč a jeho dolní konec také spojíme párátkem.

Připravené vrkoče z kuřecích prsou a schwarzwaldské šunky položíme na talíř a na potřebných místech ještě zajistíme párátky, aby šunka zůstala pěkně na povrchu, během pečení správně promastila jemné kuřecí maso a dodala mu perfektní uzenou chuť šunky. Párátka po upečení masa odstraníme.

Dno pekáčku vyložíme kolečky cibule, na které rozložíme plátky kyselých jablek. Použila jsem jablka Granny Smith, ale může být i jiné. Z jablka a cibule bude výborná příloha, která chuťově úžasně doplní kuřecí vrkoče. Na tento základ položíme připravené vrkoče, přelijeme je olivovým olejem a přidáme silný domácí vývar z kostí. Vývar mám perfektně zrosolovatělý, odložený v chladničce.

Kuřecí vrkoče přikryjeme alobalem a vložíme péct do trouby vyhřáté na 180 °C na funkci dolní a horní ohřev s ventilátorem. Pečeme 15 minut, potom odstraníme alobal, dopečeme do barvy při té jisté teplotě a stejné funkci, což u mě trvalo 10 minut.

Horké vrkoče položíme na jablkovo-cibulové lůžko a podáváme s bramborami upečenými na másle, obojí jsou vynikající přílohou tohoto chutného jídla. Vrkoče nejsou vysušené, jsou správně šťavnaté, dobře promaštěné a mají úžasnou uzenou chuť schwarzwaldské šunky. Fantasticky je doplní chuť jablek a cibule, vhodnou přílohou jsou právě na másle pečené brambory. Toto jídlo je poměrně jednoduché a rychle hotové. Vhodné sváteční jídlo i před Vánocemi, když máme kopu jiné práce.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Vrkoče z kuřecích prsou se šunkou, jablky a cibulí

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.