reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Vrkoče z kuřecích prsou se šunkou, jablky a cibulí

Můj vlastní recept na jednoduchou dekorativní a velmi chutnou úpravu kuřecích prsou ve tvaru vrkoče.


  • 2,8

    35×

    2,8 35
  • 25 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 776 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 006 hodnocení

Léto prostě chutná: Zavařujte, grilujte a zkuste nové recepty

13. 7. 2020

Bábovka

4,7 1 732 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 820 hodnocení

Recept na meruňkový koláč s tvarohem krok za krokem

12. 7. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 141 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 205 hodnocení

Nedělní ráno nemůže začít lépe: Vyzkoušejte recept na borůvkovo-banánové lívance

12. 7. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 604 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 778 hodnocení

Dokonalý hovězí biftek: Jak na to, aby byl opravdu šťavnatý?

11. 7. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 290 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 675 hodnocení

Nestačí ani vychladnout! Vděčný hrníčkový recept na borůvkový koláč

10. 7. 2020

Postup přípravy

Kuřecí prsa omyjeme, osušíme papírovou kuchyňskou utěrkou a pokrájíme na dlouhé pruhy o šířce asi 2 cm. Kuřecí prsa byla v celku dost krátká, proto jsem každý vzniklý pruh ještě rozkrojila od jednoho okraje ve středu po délce na polovinu tak, že na jednom konci jsem ho nedokrojila a potom rozevřela, tímto způsobem jsem dostala pruhy o dostatečné délce a šířce (asi 1 cm), aby jsem je později mohla splést do vrkoče.

Vzniklé pruhy masa osolíme a okořeníme čerstvě mletým černým pepřem. Vezmeme 3 tenké plátky schwarzwaldské šunky položené na sebe a překrojíme je po délce na 3 pruhy o šířce asi 2 cm. Na desku připravíme 3 pruhy masa, které budeme splétat do vrkoče. Pruhy masa pokryjeme pruhy šunky, nahoře je spojíme párátkem nebo jehlicí s masem, od spoje směrem dolů spleteme vrkoč a jeho dolní konec také spojíme párátkem.

Připravené vrkoče z kuřecích prsou a schwarzwaldské šunky položíme na talíř a na potřebných místech ještě zajistíme párátky, aby šunka zůstala pěkně na povrchu, během pečení správně promastila jemné kuřecí maso a dodala mu perfektní uzenou chuť šunky. Párátka po upečení masa odstraníme.

Dno pekáčku vyložíme kolečky cibule, na které rozložíme plátky kyselých jablek. Použila jsem jablka Granny Smith, ale může být i jiné. Z jablka a cibule bude výborná příloha, která chuťově úžasně doplní kuřecí vrkoče. Na tento základ položíme připravené vrkoče, přelijeme je olivovým olejem a přidáme silný domácí vývar z kostí. Vývar mám perfektně zrosolovatělý, odložený v chladničce.

Kuřecí vrkoče přikryjeme alobalem a vložíme péct do trouby vyhřáté na 180 °C na funkci dolní a horní ohřev s ventilátorem. Pečeme 15 minut, potom odstraníme alobal, dopečeme do barvy při té jisté teplotě a stejné funkci, což u mě trvalo 10 minut.

Horké vrkoče položíme na jablkovo-cibulové lůžko a podáváme s bramborami upečenými na másle, obojí jsou vynikající přílohou tohoto chutného jídla. Vrkoče nejsou vysušené, jsou správně šťavnaté, dobře promaštěné a mají úžasnou uzenou chuť schwarzwaldské šunky. Fantasticky je doplní chuť jablek a cibule, vhodnou přílohou jsou právě na másle pečené brambory. Toto jídlo je poměrně jednoduché a rychle hotové. Vhodné sváteční jídlo i před Vánocemi, když máme kopu jiné práce.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Vrkoče z kuřecích prsou se šunkou, jablky a cibulí

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.