reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Vrajnský džuveč bez masa

Rýže prokládaná zeleninou a zapečená v troubě.


  • 2,9

    991×

    2,8 991
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 594 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 853 hodnocení

Tajemství pletení vánočky

6. 12. 2019

Bábovka

4,7 1 613 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 693 hodnocení

Recept na jemný vaječný likér krok za krokem

5. 12. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 176 hodnocení

Vánoce diabetika: Jak si při dietě pochutnat?

5. 12. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 574 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 692 hodnocení

Bezkonkurenční medovníkové kuličky krok za krokem

4. 12. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 273 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 563 hodnocení

Jak mlsají na Vánoce ve světě?

4. 12. 2019

Postup přípravy

Lilek a brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Tykvičky a papriky rovněž nakrájíme, ale neloupeme. Cibuli a rajčata nakrájíme na kolečka. Nať nasekáme.

Všechnu zeleninu, kromě poloviny rajčat, a brambory promícháme s rýží, solí, pepřem a paprikou. Směs naskládáme do důkladně vymazané zapékací nádoby. Zbylá rajčata naskládáme navrch. Všechno zalijeme zbylým omastkem a vodou s rozpuštěným masoxem tak, aby zelenina byla přikrytá. Nádobu vložíme do předehřáté trouby.

Vrajnský džuveč bez masa dusíme při 220 °C asi půl hodiny, dokud zelenina není měkká, rýže uvařená a tekutina vsáklá.

Vrajnský džuveč bez masa na stůl neseme v nádobě, v níž se džuveč pekl.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Vrajnský džuveč bez masa

    Celkový počet komentářů: 4
    • tanja
      tanja

      Chorvati se opravdu umí vybrat národní jídlo.

      10.04.2006 17:21:54

    • Hanka P.
      Hanka P.

      Džuveč bez masa?

      A z čeho je sádlo a masox? Když někde píšu, že je něco bez masa, tak to má být skutečně bez masa.

      22.10.2003 21:18:48


      • zuzka
        zuzka

        Re: Džuveč bez masa?

        Sádlo a masox jsou skutečně z masa a pokud vám v receptu vadí není zase tak těžké je nahradit. Sádlo jiným tukem-rostlinným a masox zeleninovým vývarem.

        04.11.2003 14:27:01


    Nalezeno receptů: 4

    Přidat příspěvek k receptu Vrajnský džuveč bez masa

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.