reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Vrajnský džuveč bez masa

Rýže prokládaná zeleninou a zapečená v troubě.


  • 2,9

    991×

    2,8 991
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Lilek a brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Tykvičky a papriky rovněž nakrájíme, ale neloupeme. Cibuli a rajčata nakrájíme na kolečka. Nať nasekáme.

Všechnu zeleninu, kromě poloviny rajčat, a brambory promícháme s rýží, solí, pepřem a paprikou. Směs naskládáme do důkladně vymazané zapékací nádoby. Zbylá rajčata naskládáme navrch. Všechno zalijeme zbylým omastkem a vodou s rozpuštěným masoxem tak, aby zelenina byla přikrytá. Nádobu vložíme do předehřáté trouby.

Vrajnský džuveč bez masa dusíme při 220 °C asi půl hodiny, dokud zelenina není měkká, rýže uvařená a tekutina vsáklá.

Vrajnský džuveč bez masa na stůl neseme v nádobě, v níž se džuveč pekl.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Vrajnský džuveč bez masa

    Celkový počet komentářů: 4
    • tanja
      tanja

      Chorvati se opravdu umí vybrat národní jídlo.

      10.04.2006 17:21:54

    • Hanka P.
      Hanka P.

      Džuveč bez masa?

      A z čeho je sádlo a masox? Když někde píšu, že je něco bez masa, tak to má být skutečně bez masa.

      22.10.2003 21:18:48


      • zuzka
        zuzka

        Re: Džuveč bez masa?

        Sádlo a masox jsou skutečně z masa a pokud vám v receptu vadí není zase tak těžké je nahradit. Sádlo jiným tukem-rostlinným a masox zeleninovým vývarem.

        04.11.2003 14:27:01

    Nalezeno receptů: 4

    Přidat příspěvek k receptu Vrajnský džuveč bez masa

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.