reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Voňavý kmínový chléb z domácí pekárny

Recept na chléb s vůní kmínu, který necháváme kynout v domácí pekárně.


  • 4,2

    10×

    4,2 10
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na potření



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 625 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 884 hodnocení

Maso k uzení: Pochutnejte si na krkovici i slanině

25. 1. 2020

Bábovka

4,7 1 632 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 711 hodnocení

Recept na kynuté buchty s povidly krok za krokem

24. 1. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 181 hodnocení

Luštěniny nás nabijí životní energií: Jak je snáz zařadit do jídelníčku?

23. 1. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,2 577 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 707 hodnocení

Domácí výroba uzenin - připravte si tu nejlepší klobásu, jakou jste kdy jedli!

22. 1. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 276 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 584 hodnocení

Omáčky k dochucování salátů: Dodají jídlu šmrnc!

21. 1. 2020

Postup přípravy

Do nádoby domácí pekárny nasypeme a nalijeme veškeré ingredience tak, jak jsme zvyklí. Zapneme program kynutí a těsto na kmínový chléb necháme vykynout.

Chléb můžeme péct v domácí pekárně na příslušný program, já pekla v klasické troubě, zdá se mi tak lepší. Z vykynutého těsta vytvoříme válec, který necháme na plechu s pečícím papírem dalších 10 minut kynout. Poté vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme 45 minut. Během pečení potíráme chléb vodou smíchanou s octem v poměru 1 lžička (ocet) na 1 dl (voda).

Voňavý kmínový chléb vyndáme z trouby a ještě jednou ho potřeme octovou vodou.

Kmínový chléb z domácí pekárny podáváme podle chuti jako přílohu.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Voňavý kmínový chléb z domácí pekárny

    Celkový počet komentářů: 1

    • Jája
      Jája

      Voňavý kmínový chůléb

      Chci vyzkoušet i tento recept, ale 1/4 lžíčky soli na 1/2 kg mouky, se mi zdá hodně málo.....myslím, že 1 lžíčka by byla akorát, nebo né???

      09.07.2013 22:06:52


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Voňavý kmínový chléb z domácí pekárny

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.