reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Voňavý kmínový chléb z domácí pekárny

Recept na chléb s vůní kmínu, který necháváme kynout v domácí pekárně.


  • 4,2

    10×

    4,2 10
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Do nádoby domácí pekárny nasypeme a nalijeme veškeré ingredience tak, jak jsme zvyklí. Zapneme program kynutí a těsto na kmínový chléb necháme vykynout.

Chléb můžeme péct v domácí pekárně na příslušný program, já pekla v klasické troubě, zdá se mi tak lepší. Z vykynutého těsta vytvoříme válec, který necháme na plechu s pečícím papírem dalších 10 minut kynout. Poté vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme 45 minut. Během pečení potíráme chléb vodou smíchanou s octem v poměru 1 lžička (ocet) na 1 dl (voda).

Voňavý kmínový chléb vyndáme z trouby a ještě jednou ho potřeme octovou vodou.

Kmínový chléb z domácí pekárny podáváme podle chuti jako přílohu.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Voňavý kmínový chléb z domácí pekárny

    Celkový počet komentářů: 1

    • Jája
      Jája

      Voňavý kmínový chůléb

      Chci vyzkoušet i tento recept, ale 1/4 lžíčky soli na 1/2 kg mouky, se mi zdá hodně málo.....myslím, že 1 lžíčka by byla akorát, nebo né???

      09.07.2013 22:06:52

    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Voňavý kmínový chléb z domácí pekárny

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.