reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Voňavé zapečené ovoce

Pečení dodá tomuto dezertu z ovoce chuť jako z rukou cukrářských mistrů. Prostě dokonalá sladká tečka po dobrém obědě.


  • 5,0

    5 3
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

drobenka

na ozdobu

podle chuti

podle potřeby



Postup přípravy

Menší pekáček vymažeme máslem a dovnitř naskládáme jakokoliv ovoce - jablka, hrušky, jahody, maliny, rybíz a jiné druhy. Ovoce může být čerstvé, ale lze použít i mražené. Vše promícháme s cukrem, můžeme přidat i vanilkový cukr.

Pekáček s ovocem přiklopíme a dáme péct do trouby vyhřáté na 150 °C zhruba na 30 minut.

Mezitím si připravíme drobenku z másla, mouky, ovesných vloček, cukru a mleté skořice. Po 30 minutách pečení ovoce drobenkou posypeme. Pečené ovoce necháme ještě bez víka 20 minut zapéct při 100 °C, až posypka vytvoří krustu na povrchu.

Voňavé zapečené ovoce podáváme teplé i studené. Pokud přidáme lžíci zakysané smetany, nic tím nezkazíme.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Voňavé zapečené ovoce

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.