reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Vojenský koňský guláš

Recept na rumunské jídlo - polní kotlíková variace guláše pro 20 - 24 lidí.


  • 0

    0 0
  • 2 h 40 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 623 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 878 hodnocení

Omáčky k dochucování salátů: Dodají jídlu šmrnc!

21. 1. 2020

Bábovka

4,7 1 628 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 707 hodnocení

Rychlé obědy do krabičky - stačí 45 minut a máte skvělé jídlo do práce

20. 1. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 181 hodnocení

Čokoládový Sacher dort krok za krokem

19. 1. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 576 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 707 hodnocení

Šéfkuchařův videorecept: Jak na nakládaný sýr, kterým oslníte nejednu návštěvu?

18. 1. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 276 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 582 hodnocení

6 nejlepších receptů na jablečný štrúdl

17. 1. 2020

Postup přípravy

Koňské maso nakrájíme na kostky cca 2 x 2 cm. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, česnek oloupeme a prolisujeme. Mrkev i papriku nakrájíme na proužky.

Ve velkém kotlíku s poklicí na středním plameni/ohni rozpálíme sádlo. Přidáme česnek s cibulí a necháme cca 3 minut zpěnit (doměkka). Poté přidáme kostičky masa a uděláme na cibuli do hněda (maso by se mělo pěkně zatáhnout). Je možné podlít i bílým vínem.

Poté přidáme nakrájenou papriku, mrkev, odkapané (ale neproplachované) kyselé zelí, bobkový list, maďarskou papriku, rajčatovou pastu a rajčata, jakož i zbytek koření. Velmi dobře promícháme a vaříme, dokud nezačne jemně vřít. Přiklopíme poklicí, omezíme plamen/oheň na nízkou intenzitu a necháme zakryté poklicí cca 1-1,5 hod probublávat za mírného varu. Guláš podle potřeby dochutíme kořením. Poté odklopíme poklici a necháme probublávat další 1-1,5 hod.

Kotlík sejmeme z plamene/ ohně a vmícháme zakysanou smetanu. Guláš dozdobíme nasekanou petrželkou a červenou cibulí.

Vojenský koňský guláš podáváme se šťouchanými brambory, polentou či chlebem moskevského typu.

Foto: Pixabay.com

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Vojenský koňský guláš

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.