2 stroužky | česnek | |
1 ks | velká cibule | |
120 g | anglická slanina | |
2 lžíce | sójová omáčka | |
5 ks | vepřová kotleta | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
mletý černý pepř | ||
podle potřeby | ||
sádlo na smažení |
Vepřové kotlety vykostíme. Z obou stran osolíme a opepříme. Necháme chvíli odležet, než si připravíme cibuli a česnek. Cibuli oloupeme a nakrájíme na hrubší kostičky. Česnek očistíme a jemně nasekáme. V pánvi roztopíme sádlo a dáme připravené kotlety. Narychlo osmahneme dozlatova. Ke kotletám přidáme ješte cibuli a česnek. Poklademe nakrájenou slaninou a polijeme sójovou omáčkou. Na středně mírném ohni dusíme asi 50 minut. Vojenské slaninové kotlety podáváme s hranolky a čerstvou zeleninou.
Recept na pečené vepřové maso se zelím krok za krokem
Máte rádi vepřové? A se zelím? Pak právě tento recept přijde vhod. Pečené vepřové na zelí a slanině nemá chybu!
Vepřová krkovice, panenka i kotleta v originálních receptech
Vepřové maso je v Česku jedním z nejoblíbenějších. Nejlibovějšími druhy vepřového masa jsou kýta, kotleta a panenka. Vybrali jsme pro vás pár receptů, které užijete o víkendu na slavnostní oběd, ale i přes týden jako rychlovku pro celou rodinu.
Autor:Jovi
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena