reklama
hledat uživatel
       

Vlámský pivrnec

Hovězí kousky zalité černým pivem a dušené v troubě, na povrchu se podává s opečenými bagetkami. Je to opravdu vynikající!


  • 3,0

    702×

    2,9 702
  • 2 h 40 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Troubu předehřejeme na 160 st. Do veliké a těžké pánve nalijeme olej, maso nakrájíme na kostky asi 5cm a po obou stranách je rychle orestujeme, potom maso vyjmeme.Do pánve přidáme cibuli nakrájenou na proužky, po chvíli přisypeme mouku a přidáme prolisovaný česnek. Nakonec přilijeme pomalu a po troškách pivo ( vzkypělo by nám ) a vodu. Přidáme bylinky, ochutíme solí, pepřem, trochu cukru, muškátový oříšek a ocet a uvedeme k varu. Směs přendáme do nádoby na pečení, přidáme maso, přikryjeme a pečeme v troubě asi 2 hodiny. 15 minut před podáváním odebereme z povrchu tuk a uschováme si ho. Kousky bagety potřeme hořčicí a na každou dáme trochu tuku. Bagetu umístíme na vršek masové směsi a lehce zmáčkneme, pečeme asi 20 minut odkryté dozlatova.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Vlámský pivrnec

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.