reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Ingredience

Postup přípravy

Cukr krupici, žloutky a vanilkový cukr vyšleháme do zhoustnutí, až se dělá pěna. Pak pomalu vmícháme olej s vodou a přimícháváme po částech mouku.
Z bílků vyšleháme do tuha sníh a nakonec ho opatrně vmícháme do těsta. Odložíme si 1/3 těsta bokem.

Formu bábovky vymažeme a vysypeme krupičkou. Nalijeme těsto do bábovkové formy a do odloženého těsta vmícháme kakao a přilijeme do formy.

Mramorovou bábovku vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme asi 3/4 hodiny.
Zkusíme vpíchnutím do bábovky špejlí, zda je upečená. Nelepí-li se nám těsto na špejli, je bábovka hotová.

Mramorovou bábovku necháme trochu vychladnout a vyklopíme. Vláčná nám vydrží až týden.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

Komentáře k receptu Vláčná mramorová bábovka

Celkový počet komentářů: 93
  • Hanka
    Hanka

    Komentář k receptu Vláčná mramorová bábovka

    Je úplně v pohodě, jen jsem holt do mouky před vsypáním do základu těsta přimíchala 1 balíček prášku do pečiva. Vyběhla krásně. Spoléhat se na sníh z bílků mi přišlo dost riskantní, na takové pokusy nemám čas :-) Těsta bylo akorát na klasickou velikost formy.
    No a ubrala jsem cukr (dala jsem 160g cukru + 2 bal vanilkového cukru). Ještě že tak, aspoň můžu pocukrovat na talíři.
    Bábovka je výborná, doporučuji.

    10.01.2018 17:04:05

  • Kateřina Zvelebilová
    Kateřina Zvelebilová

    Komentář k receptu Vláčná mramorová bábovka

    Bábovku jsem dělala přesně podle receptu a je vynikající. Vláčná, nerozpadá se a chutná skvěle. Příprava trvá jen pár minut, a proto jí budu určitě dělat častěji :)

    28.11.2017 19:30:58

  • Veronika
    Veronika

    Komentář k receptu Vláčná mramorová bábovka

    Tahle bábovka je naprostá katastrofa. Už když těsto lijete do formy, vidíte, že je ho zoufale málo a zůstane v bábovkové formě úplně na dně (mám klasickou velikost formy, ani velkou, ani malou). Troubu jsem měla předehřátou přesně podle receptu, těsto včetně zapravených bílků taky přesně podle receptu. Výsledek..... bábovka letí do koše. Je to asi 7cm zdrclá, nenaběhlá, nepoživatelná hmota. Jak říká klasik. Není špatných kuchařů, ale špatných receptů. Takže dámy, pokud si chcete ušetřit čas, peníze a vyhnout se zklamání, tak tuhle bábovku raději ani nezkoušejte.

    08.11.2017 14:40:06

    • Jana
      Jana

      Re: Komentář k receptu Vláčná mramorová bábovka

      Tak v tomhle pripade bylo bohuzel spis spatneho kuchare...podle tohoto receptu delam babovku pokazde a vzdycky vyborna ;)

      12.01.2018 14:55:41

  • Barus
    Barus

    Komentář k receptu Vláčná mramorová bábovka

    Do těsta jsem dala pouze 180g cukru a i tak je přeslazená.

    09.09.2017 08:51:45

  • Bara
    Bara

    Komentář k receptu Vláčná mramorová bábovka

    Za mě bylo pečení podle tohoto receptu tragédie... V půlce připraví jsem marně hledala kolik tam mám dát kypřícího prášku. Nešla mi vyšlehat pěna z cukru a žloutků s takovým množství cukru. Těsto bylo pak až nechutně sladké. Musela jsem to ještě nastavovat jedním hrnkem mouky a mléka a sáčky kypřícího prášku. Nakonec je to dobrá bábovka, ale ne díky tomuto receptu.

    05.05.2017 15:00:52

    • R.
      R.

      Re: Komentář k receptu Vláčná mramorová bábovka

      Dobrý den, první si musíte přečíst recept než začnete, kapříci prášek v receptu není, namísto je sníh z bílků, proto je není tak suchá.
      Jinak bábovka je velmi dobrá

      05.05.2017 15:27:01

  • Eva
    Eva

    Komentář k receptu Vláčná mramorová bábovka

    Skvělý recept, děkuji. Konečně jsem našla ten, který budu dělat často. Zásadně dávám do všech moučníků/buchet méně cukru, než je v receptu... I tady jsem dala polovinu a úplně stačí!

    28.01.2017 14:49:02

  • Tamara
    Tamara

    Komentář k receptu Vláčná mramorová bábovka

    Bábovka je fantastická, to cesto je vynikajúce a naozaj vláčne. Všetci doma ju milujeme a každý, kto ju ochutnal si odo mňa pýtal recept :)

    18.12.2016 15:54:06

  • Květoslav
    Květoslav

    Dobrý den, lze prosím cukr krupice nahradit krystalem? Pokud ano, v jakém poměru? Jiný doma nemám, možná ještě moučkový. Děkuji za odpověď

    04.12.2016 19:43:01

Nalezeno receptů: 93
|< << 12345678910 >> >|

Přidat příspěvek k receptu Vláčná mramorová bábovka