Výborná, opravdu vláčná kefírová buchta, která neurazí ani v podobě dortu na oslavě. Navíc je jednoduchá na přípravu a zvládne ji každý.
0.8 sklenky | olej |
1 ks | vejce |
0.5 l | kefír |
5 lžic | med |
200 g | cukr moučka |
250 g | hladká mouka |
2 lžičky | jedlá soda |
4 lžíce | holandské kakao |
podle chuti | |
---|---|
rozinky | |
ořechy | |
podle potřeby | |
tuk na vymazání | |
mouka na vysypání | |
na ozdobu | |
čokoládová poleva | |
na potření | |
višňová marmeláda |
V jedné misce smícháme všechny tekuté ingredience, ve druhé všechny suché a ty za stálého pomalého šlehání vsypáváme do tekuté hmoty. Podle chuti přidáme nasekané oříšky a rozinky. Poté, co dostaneme kompaktní hmotu, která má konzistenci takovou, že ji ještě lze z misky vylít, ale už se ji ven moc nechce a musíme ji pomoci stěrkou, máme hotovo. Těsto vlijeme do připraveného (vymazaného a vysypaného) pekáče. Kefírovou buchtu pečeme na cca 170 °C - střední teplota tak dlouho, až se nám ani uprostřed nelepí na špejli. Může to trvat trochu déle (záleží i na typu kefíru), ke konci je možno jí přikrýt alobalem, aby se nám nepřipálila. Hotovou vláčnou kefírovou buchtu prokrojíme uprostřed, potřeme pikantní marmeládou (výborná je višňová), navrchu polijeme čokoládou a kefírovou buchtu máme tímto hotovou. Je to opravdu potěšení pro chuťové buňky.
(doba přípravy 10 min)
Nejoblíbenější moučníky s tvarohem: Vrhněte se na pečení a oslaďte život celé rodině
Také milujete tvarohové koláče a dorty? Máte rádi sladkou klasiku, nebo naopak rádi zkoušíte nové recepty? Přinášíme vám výběr 10 moučníků, které rozhodně nezklamou.
autor monalisa007
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena