Vláčná kefírová buchta

1 hod | moučník | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 261088x
Výborná, opravdu vláčná kefírová buchta, která neurazí ani v podobě dortu na oslavě. Navíc je jednoduchá na přípravu a zvládne ji každý.
Komentáře receptu 41
Uvařil jsem to (Recept vařilo 29 lidí)


Postup přípravy receptu

V jedné misce smícháme všechny tekuté ingredience, ve druhé všechny suché a ty za stálého pomalého šlehání vsypáváme do tekuté hmoty. Podle chuti přidáme nasekané oříšky a rozinky. Poté, co dostaneme kompaktní hmotu, která má konzistenci takovou, že ji ještě lze z misky vylít, ale už se ji ven moc nechce a musíme ji pomoci stěrkou, máme hotovo.

Těsto vlijeme do připraveného (vymazaného a vysypaného) pekáče. Kefírovou buchtu pečeme na cca 170 °C - střední teplota tak dlouho, až se nám ani uprostřed nelepí na špejli. Může to trvat trochu déle (záleží i na typu kefíru), ke konci je možno jí přikrýt alobalem, aby se nám nepřipálila.

Hotovou vláčnou kefírovou buchtu prokrojíme uprostřed, potřeme pikantní marmeládou (výborná je višňová), navrchu polijeme čokoládou a kefírovou buchtu máme tímto hotovou. Je to opravdu potěšení pro chuťové buňky.

autor receptu:

Vláčná kefírová buchta

Počet přidaných receptů: 6

Ingredience

4,5
skvělý recept
201 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Vláčná kefírová buchta

Celkový počet komentářů: 41
  • Komentář k receptu Vláčná kefírová buchta nika 15.03.2016 16:54:01

    Nejhorsi recept. Buchta nenaskoci a chutna jak zdrcla.

    • Re: Komentář k receptu Vláčná kefírová buchta Gabi 09.05.2017 19:48:23

      Dělám ji podle tohoto receptu už tak 2 roky, jen ted dávám špaldovou mouki, a vždy je úplně nadýchaná. Možná jste moc dlouho míchala těsto. Mám buchtu vysokou a nadýchanou jako dort.

      • Re: Re: Komentář k receptu Vláčná kefírová buchta Petra 20.08.2017 20:18:19

        Naprosto souhlasím, že buchta vůbec nenakynula, přesto že jsem tam dala místo jedlé sody PrDoPeč....je to taková placka...tuhá a scvrklá...jsem zklamaná...tuhle už nikdy :(

    • Re: Komentář k receptu Vláčná kefírová buchta petra svobodová 07.05.2017 15:12:14

      Já ji právě dopekla a je výborná

    • Re: Komentář k receptu Vláčná kefírová buchta Patty 06.02.2017 23:44:49

      Přesně tak, potom jsem se ptala doma na recept, absolutně odlišný. Má tam být více mouky, žádný olej, možná i to vejce navíc by se hodilo a nepamatuju že bychom dávali med...Bohužel, recept byl pro mne velký zklamáním...

      • Re: Re: Komentář k receptu Vláčná kefírová buchta 12.04.2017 08:13:10

        Recept dělám už celá léta s úspěchem a jen jsem ho trošku upravila.

        Jak si tu někteří z vás stěžují že nenaskočila, máte pravdu - použijte místo sody prdopeč. Soda reaguje s kyselou složkou, která ale v receptu žádná není (např. citronová šťáva).
        To, že je těsto hodně tekuté je v pořádku, nebojte se toho. Opravdu pak bude vynikající, vláčná, vlhká i po několika dnech.
        Nedávám ani rozinky, ani oříšky a používám tuto buchtu jako oblíbený základ pro dorty nebo řezy.
        Opravdu dovnitř nedávejte perníkové koření. To že je v receptu med ani omylem neznamená, že je to automaticky perník. To už je zase trošku jiný recept :-)

  • Komentář k receptu Vláčná kefírová buchta LeSvo 02.02.2016 15:49:44

    Trochu moc sladká, ani nevím, jestli jsem tam dala opravdu 5 lžic medu. S marmeládou by to muselo být teda mega sladké. Ale někomu to chutná. Já to rozkrojila na půl a naplnila zakysanou smetanou s tvarohem a je z toho "milksnithe". Výborné. Těsto tuhé pro moje potřeby akorád, čekala jsem, že to bude "zdrclé". Možná to tak být nemělo, ale kefírové buchty takové bývají? Ale určitě dobrý.

    • Re: Komentář k receptu Vláčná kefírová buchta Jaruška 18.12.2016 20:06:36

      Do těsta jsem dala asi 120 g mouky a 3 lžíce medu. Vršek jsem potřela marmeládou, na to dala 2 tvarohy se zakysankou a 2 vanilkovými cukry a celé jsem polila čokoládou :)

  • Komentář k receptu Vláčná kefírová buchta Zuzana Kováčová 24.06.2016 07:54:10

    Uplne najlepší recept na kefírovú buchtu.....výborný a strašne makulinký......ja už džem nedávam iba čokoládovú polevu takú so smotanou, redšiu......a cesto je riedke, to je pravda ale také ma byt.....šak niektoré cestá su tuhšie, niektoré tekutejšie.....praveže tam netreba sypat muku navyše.....kolačik krásne narástol a je neuveritelne makulinký ♥

  • Komentář k receptu Vláčná kefírová buchta tyna 07.04.2016 21:45:51

    Souhlasím s předchozími komentaři. Moc tekuté (ale nevím jestli je to na škodu, ale i tak jsem přidala trochu mouky navíc, cca ty 3 lžice), 4 lžice kakaa bych možna upravila na 4 lžičky kakaa nebo dala místo toho 2 -3 lžičky perníkového koření. Když už je v tom med, tak to ten perník připomíná. A cukru příliš mnoho, dala jsem jen 150 g cukru a 4 lžičky medu (víc jsem ho neměla) a bylo to akorát. Ale jinak jsem z toho receptu nadšená. Diky

Nalezeno receptů: 41
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Vláčná kefírová buchta
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Rána už jsou mnohdy pěkně studená a někteří z nás, především pak děti, se už v těchto dnech zase potýkají s rýmou. Rýma dokáže být hodně nepříjemná, komu by se nelíbilo mít od ní aspoň jeden rok pokoj? Možná víme, jak na to. Už jste slyšeli o léčivé rostlince lidově zvané rýmovník? Ta se prý dokáže s rýmou pěkně vypořádat a vám od ní pomoci. Pojďme se tedy seznámit!

  • Dýně - posílí imunitu v boji proti infekcím

    Dýně - posílí imunitu v boji proti infekcím

    Rádi si v těchto dnech zdobíte zahrádku, terasu nebo balkon pestrobarevnými a různě velikými dýněmi? A jak by také ne, je přece jejich čas a jako podzimní dekorace jsou nepřekonatelné. Už také víme, že dýně je nadmíru zdravá zelenina a pomůže nám dokonce i s hubnutím.




přidat nový recept