reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Vláčná kakaová bábovka

Výborná vláčná bábovka s kakaem. Recept zvládnou i začátečníci.


  • 3,7

    37×

    3,7 37
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 561 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 827 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

19. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 603 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 670 hodnocení

Víno, které se zrodí díky slámě

19. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Dokonalé kynuté těsto: Tipy a triky nejen k výběru surovin

18. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Hraběnčiny řezy krok za krokem

18. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 542 hodnocení

Vydatná italská polévka Minestrone krok za krokem

17. 10. 2019

Postup přípravy

Cukr, máslo a žloutky utřeme do pěny. Přidáme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva, mléko s kakaem a promícháme. Nakonec do těsta vmícháme sníh vyšlehaný z bílků.

Formu na bábovku vymažeme a vysypeme. Vlijeme těsto a dáme péct do vyhřáté trouby asi na 3/4 hodiny.

Vláčnou kakaovou bábovku vyklopíme z formy a pocukrujeme.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Vláčná kakaová bábovka

    Celkový počet komentářů: 10
    • Jana
      Jana

      nepovedena babovka

      Bohuzel v receptu je napsano, smichat mouku s kakaem. Jak z toho muute vzniknout mramorova babovka? Je tam napsano, ze to zvladne i zacatecnik, ale ten popis tomu bohuzel neodpovida.

      19.03.2019 06:00:26

    • nana
      nana

      Jednoduché mramorování bábovky

      Mramorování je velmi jednoduché.Stačí lít těsto světlé-tmavé naběračkou do jednoho místa a vznikne vám krásné mramorování.Každé těsto svoji naběračku.Není třeba do těsta nijak zasahovat mícháním neb propichováním.Krásně se utvoří mramorování samo.Dělala to tak už moje maminka.Je mi 70 let.. :-)Dnes už se to málokde vidí.....v kuchařkách to neuvádí....

      26.03.2018 16:37:54

    • Klara
      Klara

      Bábovka byla skvělá a vláčná :) doporucuji

      13.11.2017 13:10:43


    • Lucišátko
      Lucišátko

      dobrá ale malá :)

      forma vysypána kokosem, do těsta přidána na hrubo nasekaná čokoláda a bábovka výborná ale malá. teď dělám z 1 1/2 dávky podruhé tak uvidíme

      23.11.2014 19:40:30

    • Barynečka
      Barynečka

      Komentář k receptu Vláčná kakaová bábovka

      Tak jsem dnes vyzkoušela tento recept s tím rozdílem, že jsem místo kakaa dala ve vodní lázni rozpuštěnou tmavou čokoládu s trochou mléka, čokoládu jsem pak do těsta jakoby vpichovala a tím vzniklo krásné mramorování. Jinak je to skvělý recept, moc děkuji:-)

      02.03.2014 14:10:35

      • nana
        nana

        Re: Komentář k receptu Vláčná kakaová bábovka

        Mramorování je velmi jednoduché.Stačí,když budete střídavě naběračkou lít těsto světlé-tmavé na jedno místo a vznikne vám krásné pravidelné mramorování.Vůbec není třeba do těsta zasahovat nějakým mícháním či propichováním.Dělala to tak moje maminka a vždy byla bábovka nádherně mramorová.Dnes už se to vidí málokdy.Je mi 70 let....

        26.03.2018 16:30:13

    • Marek
      Marek

      Rád vařím, ale dnes poprvé v životě peču :) . Už je to v troubě a snad to dopadne dobře

      30.01.2014 17:33:34

    • Verushka
      Verushka

      Chci se zeptat na kolik mám dát bábovku upéct?Je tam napsáno 3/4 hodiny ,ale není tam napsáno na kolik.Předem díky za odpověď.

      27.09.2012 17:47:30

    • Majhan
      Majhan

      Nevím co mě to popadlo...

      ...ale po skoro deseti letech, kdy jsem byla po rozvodu odsouzená k pouze živitelské roli, se mi zachtělo něco i upéct. Shodou okolností se mi dostal do schránky tento recept a tak jsem si řekla, že ho snad jako falešný začátečník zvládnu.
      Sehnala jsem patřičné ingredience, což nebylo ta náročné, protože patří téměř k běžnému vybavení spíže. A začala. Kupodivu jsem byla docela rychle hotová a to přesto, že jsem zjistila, že asi není jedno, že mám jen obyčejné kakao a ne instantní a že z bílků se ne a ne ušlehat nějaký pevný sníh, ale jen něco napůl - částečně pevné pěny a částečně tekutého bílku. Ono se to vlastně srovnalo s tím kakaem a těsto bylo docela akorát co se konzistence týká. V troubě taky pěkně naskočilo a dobře se propeklo. Špejle to ukázala.
      Ještě menší problém nastal, když se po upečení bábovce ve formě tak zalíbilo, že se né a né dostat ven na světlo. Po pár ťuknutí o podložku se rozhodla, že z ní bude bábovka kousková. A šla ven jako puzzle skládačka po kouskách. Asi na třikrát. No nic, seskládala jsem ji ocukrovala a vypadala jako celá. A musím potvrdit, že přes ty mé hokus pokusy je opravdu vláčná. :-)
      Pro dobré rádce:
      Je mi jasné, že jsem měla formu pořádněji zmastit, aby nebyla "zmaštěná " bábovka. a bílek možná přišel do styku s tukem nebo mohla být vajíčka čerstvější. To že jsem si nevšimla, že mám doma jen obyč kakao a neutíkala koupit granko je už podružné.
      I TAK MĚ TO BAVILO A BUDU MÍT NA CO VZPOMÍNAT, JAK JSEM VYRÁBĚLA "kOUSKOVOU BÁBOVKU" :-)

      01.08.2010 18:33:21


    Nalezeno receptů: 10

    Přidat příspěvek k receptu Vláčná kakaová bábovka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.