reklama
hledat uživatel
       

Vitello tonnato

Výjimečná chuť tohoto pokrmu vás uchvátí.


  • 3,0

    721×

    3 721
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty


Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 771 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 003 hodnocení

Když není čas na pečení: Recept na rychlý koláč s rybízem

6. 7. 2020

Bábovka

4,7 1 729 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 817 hodnocení

Jak přežít horko: Zkuste melounovou limonádu!

5. 7. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 140 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 203 hodnocení

Sváteční grilování: 10 masových receptů, kterými okouzlíte každou návštěvu

5. 7. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 602 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 775 hodnocení

Jen se po něm zapráší! Třešňový koláč z tvarohového těsta krok za krokem

4. 7. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 290 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 673 hodnocení

Videorecept: Grilované smetanové brambory a cuketový salát

4. 7. 2020

Postup přípravy

Maso potřeme olejem, osolíme, opepříme a dáme na pekáč. Můžeme je přikrýt alobalem. Pečeme 10 minut v troubě

předehřáté na 230 °C. Potom teplotu snížíme na 180 °C a maso pečeme ještě hodinu až hodinu a půl. Nakonec necháme

maso zcela vychladnout. Šťávu z pekáče slijeme a odložíme.


Rozmixujeme vejce se lžící citronové šťávy a špetkou soli. Olej z tuňáka doplníme olivovým olejem na 300 ml. Olej pak

přidáváme za stálého mixování po kapkách do ochucených vajec, dokud nevznikne řídká majonéza. Pak přidáme tuňáka a

rozmixujeme ho nahladko. Dochutíme citronovou šťávou, popřípadě osolíme a opepříme.


Studené maso nakrájíme na velmi tenké plátky. Šťávu z pekáče vešleháme do tuňákové majonézy. Výsledná omáčka musí být

tekutá.


Část masa rozložíme na talíř, přelijeme omáčkou, na ni položíme další vrstvu masa a skončíme omáčkou. Přikryjeme a

uložíme na noc do chladničky. Před konzumací vyjmeme pokrm z ledničky, obložíme ho olivami, opláchnutými a okapanými

kapary, trochou nakrájené petrželky a klínky petrželky a můžeme podávat.


Zdroj: Slovart - www.slovart.cz

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Vitello tonnato

    Celkový počet komentářů: 2

    • halali
      halali

      Vitello tonnato

      se nepeče, nýbrž vaří ve vývaru s vínem, cibulí, řapíkatým celerem a kořením ... tohle není VT

      12.06.2008 19:21:57

      • Pavel
        Pavel

        Re: Vitello tonnato

        skvělý recept.... doporučuji také zkusit postup dle tohoto receptu: http://www.youtube.com/watch?f eature=player_embedded&v=rbeeH _-Dfbw

        Mimochodem, na té stránce je víc takových video receptů a fakt to stojí za vyzkoušení. Jednoduché, rychlé a přitom výtečné

        26.10.2012 12:21:13


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Vitello tonnato

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.