reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Višňový dort

Recept na lehký letní dort, který ozdobí každou letní oslavu. Dá se udělat i zimní varianta, kdy se piškot udělá čokoládový.


  • 5,0

    5 2
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

krém

na potření

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 041 hodnocení

Těstoviny v podzimním jídelníčku: Zapečte je!

21. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 760 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

KVÍZ: Je meloun ovoce, nebo zelenina? Otestuj svoji znalost!

21. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 220 hodnocení

Kupujeme hovězí maso: Víte, jak upravit hovězí roštěnec, kližku či plec?

21. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 615 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 802 hodnocení

Bylinky našich babiček aneb jak přírodní cestou utužit své zdraví

21. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 702 hodnocení

Batáty, sladké brambory v našem jídelníčku: Jak je chutně připravit?

20. 10. 2020

Postup přípravy

Připravíme si piškot. Rzdělíme bílky a žloutky, do kterých nasypeme cukr, doporučuji 3/4 cukru do bílků a 1/4 cukru do žloutků. Nejdříve vyšleháme bílky do tuha, s přidáním cukru do bílků se nemusíme bát, že sníh spadne. Poté našleháme žloutky a opatrně je vmícháme do bílků. Ano, obyčejně se to dělá obráceně, ale věřte mi. Připravenou hladkou mouku se lžičkou sody nebo prášku do pečiva přimícháme také do bílků (tak na 5x). Doporučuju mouku prosít, ale pokud ne, tak se nic nestane. Pokud nemáme prášek do pečiva, dáme o jedno vajíčko navíc. Těsto na piškot opatrně smícháme a nalijeme do vymazané a vysypané dortové formy.

Připravíme si krém. Zavařené višně slijeme a necháme okapat. Šťávu dolijeme do půl litru a uvaříme pudink. Pudink bude velmi hustý a není potřeba jej moc doslazovat, ale doporučuji zasypat lžičkou krystalu, aby se při chladnutí neudělala krusta. Višně vypeckujeme a nakrájíme na kousky, které vmícháme do vychladlého pudinku. Krém je takto hotový.

Dále se vrhneme na přípravu směsi na potření. Vyšleháme šlehačku s trochou cukru a ztužovačem. Pokud nemáme ztužovač, doporučuji ke konci šlehání přidat 2 velké lžíce tučného tvarohu. Přidáme lžíci cukru a zakysanou smetanu. Poté už nešleháme, jenom promícháme.

Upečený a vychladlý piškot nakrájíme na tři pláty a postupně je namažeme krémem. Poskládáme do sebe, jednotlivé pláty přitlačíme k sobě a potřeme šlehačkou. I když bude šlehačky zdánlivě hodně, dáme ji tam všechnu. Těsto si nasaje vlhkost.

Takto připravený višňový dort dáme chladit, je lepší dělat dort den před konzumací, lépe se spojí. Nahoru doporučuji nasypat nějaké barevné cukrářské ozdoby, jde vyskládat i jméno oslavence a přidat čerstvé višně na ozdobu podle fantazie.

Višňový dort nevydrží déle jak den. Nezkazí se, ale sní se.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Višňový dort

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.