reklama
hledat uživatel
       

Višňový dort

Recept na lehký letní dort, který ozdobí každou letní oslavu. Dá se udělat i zimní varianta, kdy se piškot udělá čokoládový.


  • 5,0

    5 2
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

krém

na potření

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 555 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 824 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 668 hodnocení

Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!

13. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 167 hodnocení

Zelí v našem jídelníčku nesmí chybět: Proč je tak zdravé?

12. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 565 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Recept na bezlepkový ořechový koláč krok za krokem

11. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 538 hodnocení

10+1 otázek: Čínská medicína a její principy

10. 10. 2019

Postup přípravy

Připravíme si piškot. Rzdělíme bílky a žloutky, do kterých nasypeme cukr, doporučuji 3/4 cukru do bílků a 1/4 cukru do žloutků. Nejdříve vyšleháme bílky do tuha, s přidáním cukru do bílků se nemusíme bát, že sníh spadne. Poté našleháme žloutky a opatrně je vmícháme do bílků. Ano, obyčejně se to dělá obráceně, ale věřte mi. Připravenou hladkou mouku se lžičkou sody nebo prášku do pečiva přimícháme také do bílků (tak na 5x). Doporučuju mouku prosít, ale pokud ne, tak se nic nestane. Pokud nemáme prášek do pečiva, dáme o jedno vajíčko navíc. Těsto na piškot opatrně smícháme a nalijeme do vymazané a vysypané dortové formy.

Připravíme si krém. Zavařené višně slijeme a necháme okapat. Šťávu dolijeme do půl litru a uvaříme pudink. Pudink bude velmi hustý a není potřeba jej moc doslazovat, ale doporučuji zasypat lžičkou krystalu, aby se při chladnutí neudělala krusta. Višně vypeckujeme a nakrájíme na kousky, které vmícháme do vychladlého pudinku. Krém je takto hotový.

Dále se vrhneme na přípravu směsi na potření. Vyšleháme šlehačku s trochou cukru a ztužovačem. Pokud nemáme ztužovač, doporučuji ke konci šlehání přidat 2 velké lžíce tučného tvarohu. Přidáme lžíci cukru a zakysanou smetanu. Poté už nešleháme, jenom promícháme.

Upečený a vychladlý piškot nakrájíme na tři pláty a postupně je namažeme krémem. Poskládáme do sebe, jednotlivé pláty přitlačíme k sobě a potřeme šlehačkou. I když bude šlehačky zdánlivě hodně, dáme ji tam všechnu. Těsto si nasaje vlhkost.

Takto připravený višňový dort dáme chladit, je lepší dělat dort den před konzumací, lépe se spojí. Nahoru doporučuji nasypat nějaké barevné cukrářské ozdoby, jde vyskládat i jméno oslavence a přidat čerstvé višně na ozdobu podle fantazie.

Višňový dort nevydrží déle jak den. Nezkazí se, ale sní se.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Višňový dort

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.