reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

krém

podle potřeby

poleva

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 826 hodnocení

Vydatná italská polévka Minestrone krok za krokem

17. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 601 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 669 hodnocení

Jablečný ocet - to nejlepší z přírody

17. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Domácí věnečky krok za krokem

16. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 566 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 541 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Postup přípravy

Do větší mísy oddělíme bílky, do jedné skleničky oddělíme 5 žloutků a do druhé 3 žloutky (použijeme do krému). K bílkům přidáme špetku soli a vyšleháme do tuhého sněhu. Pomalu přisypáváme cukr. Sníh musí být opravdu tuhý. Postupně přidáváme olej a 5 žloutků. Pořád mícháme, ale již opatrně, aby nám sníh nespadl. Přidáme mouku a kakao podle chuti.

Připravené těsto nalijeme do formy a pomalu pečeme v předehřáté troubě. Velikost formy 26 cm.

Připravíme si vodní lázeň. Do misky připravíme zbylé žloutky, 1 vanilkový cukr a asi 3 lžíce vody. Vše metličkou na vodní lázni mícháme, až jsou žloutky pěkně krémovité. Krém musí být tuhý. Krém necháme vychladnout. Do větší misky připravíme mascarpone, přidáme vychladlý žloutkový krém a promícháme. Šlehačku vyšleháme s 1 vanilkovým cukrem do tuha, přidáme k mascarpone a tímto je krém hotový.

Čokoládovou polevu necháme rozehřát a nalijeme na velký plech. Po ztuhnutí z plechu škrábeme malé hoblinky. Já používám například umělohmotnou obracečku. Hoblinky dáme na pár minut do ledničky.

Hotový korpus dvakrát rozřízneme, naplníme krémem a na krém pokládáme vypeckované višně. Následuje korpus a znovu krém a višně. Poslední díl korpusu dáme nahoru a krémem pokryjeme úplně celý dort, aby nám čokoládové hoblinky dobře držely. Hotový višňovo-čokoládový dort s krémem z mascarpone stačí dát na hodinu do lednice a může se mlsat.

Višňovo-čokoládový dort s krémem z mascarpone podáváme jako moučník k různým příležitostem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Višňovo-čokoládový dort s krémem z mascarpone

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.