reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

krém

podle potřeby

poleva

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 602 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 857 hodnocení

Videorecept: Připravte si výborné tatrankové cukroví podle vítězky soutěže Cukrář roku!

14. 12. 2019

Bábovka

4,7 1 615 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 696 hodnocení

Recept na vánoční vosí hnízda krok za krokem

13. 12. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 178 hodnocení

Jak vybrat kapra?

12. 12. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 575 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 695 hodnocení

Čajové pečivo na vánočním stole

12. 12. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 274 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 566 hodnocení

Jemná šlehačková vánočka krok za krokem

11. 12. 2019

Postup přípravy

Do větší mísy oddělíme bílky, do jedné skleničky oddělíme 5 žloutků a do druhé 3 žloutky (použijeme do krému). K bílkům přidáme špetku soli a vyšleháme do tuhého sněhu. Pomalu přisypáváme cukr. Sníh musí být opravdu tuhý. Postupně přidáváme olej a 5 žloutků. Pořád mícháme, ale již opatrně, aby nám sníh nespadl. Přidáme mouku a kakao podle chuti.

Připravené těsto nalijeme do formy a pomalu pečeme v předehřáté troubě. Velikost formy 26 cm.

Připravíme si vodní lázeň. Do misky připravíme zbylé žloutky, 1 vanilkový cukr a asi 3 lžíce vody. Vše metličkou na vodní lázni mícháme, až jsou žloutky pěkně krémovité. Krém musí být tuhý. Krém necháme vychladnout. Do větší misky připravíme mascarpone, přidáme vychladlý žloutkový krém a promícháme. Šlehačku vyšleháme s 1 vanilkovým cukrem do tuha, přidáme k mascarpone a tímto je krém hotový.

Čokoládovou polevu necháme rozehřát a nalijeme na velký plech. Po ztuhnutí z plechu škrábeme malé hoblinky. Já používám například umělohmotnou obracečku. Hoblinky dáme na pár minut do ledničky.

Hotový korpus dvakrát rozřízneme, naplníme krémem a na krém pokládáme vypeckované višně. Následuje korpus a znovu krém a višně. Poslední díl korpusu dáme nahoru a krémem pokryjeme úplně celý dort, aby nám čokoládové hoblinky dobře držely. Hotový višňovo-čokoládový dort s krémem z mascarpone stačí dát na hodinu do lednice a může se mlsat.

Višňovo-čokoládový dort s krémem z mascarpone podáváme jako moučník k různým příležitostem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Višňovo-čokoládový dort s krémem z mascarpone

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.