reklama
hledat uživatel
       

Vinná polévka

Tuto jemnou polévku můžeme připravit i tak, že do ní vejce ke konci vaření rozšleháme. V každém případě je moc dobrá.


  • 3,0

    539×

    2,9 539
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Energetická hodnota

1132 kJ / 270,6 kCal
(na 1 porci)

Postup přípravy

Slaninu nakrájíme na malé nudličky, potom ji spolu s nadrobno nakrájenou cibulkou opečeme v kastrolu, po chvilce přidáme na kolečka nakrájenou mrkev a orestujeme. Do základu na vinnou polévku přisypeme mouku, kterou lehce opečeme a nakonec zalijeme asi litrem vody a pořádně rozšleháme.

Polévku vaříme asi půl hodiny, aby se mouka pořádně provařila, potom ji zalijeme vínem, přidáme bobkový list, dochutíme octem a necháme přejít varem.

Vejce rozšleháme a rozdělíme do talířů, potom na ně nalijeme horkou polévku, tak se vejce srazí. Druhou variantou je, že do polévky vejce ke konci vaření rozšleháme.

Vinnou polévku nalijeme do talířů či misek, ozdobíme nasekanou čerstvou petrželkou a horkou podáváme.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Vinná polévka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.