Příprava vinné klobásy nezabere moc času a chuťově nás překvapí.
0.8 kg | vinná klobása |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
trojobal | |
1-2 ks | vejce |
strouhanka | |
hladká mouka | |
příloha | |
bramborová kaše | |
kysané zelí |
Vinnou klobásu rozdělíme na díly asi 25 cm dlouhé. Každý z nich zamotáme do tvaru šnečka a napíchneme na zašpičatělou špejli nebo kovovou jehlu na špízy. „Šneky“ z klobásy obalíme v hladké mouce, potom v rozkvedlaném vajíčku, nakonec ve strouhance. Obalené je smažíme na másle, či oleji, z obou stran, dokud není obal ze strouhanky růžový a křupavý. Vinnou klobásu v trojobalu podáváme s bramborovou kaší nebo vařenými brambory. Můžeme doplnit i uvařeným kysaným zelím.
Symbol slunovratu na štědrovečerní tabuli: Vinná klobása na 5 způsobů
Tradiční vinná klobása se dostala na vánoční tabuli jako symbol slunovratu. Vyrábí se z vepřového, někdy i hovězího masa, dříve se místo hovězího používalo spíš telecí. Maso se jemně umele, přidají se rohlíky namočené v mléce, bílé víno a na chuť muškátový květ a citrónová kůra. Štědrovečerní pochoutka, která si stále častěji získává své příznivce a na slavnostně prostřené tabuli se jistě ujme některý z našich vybraných receptů.
Domácí výroba uzenin: Připravte si tu nejlepší klobásu, jakou jste kdy jedli!
K uzení nestačí jen dobrá udírna, je nutné znát některé zásady a postupy, které nám zajistí kvalitní výsledek - chuťově výbornou uzeninu. Na co si dát při přípravě uzenin pozor? A jak připravit tu nejlepší chalupářskou klobásu, uzenou šunku nebo slaninu?
autor Dana
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena