reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Vinařské kuřecí rizoto

Recept na rizoto, jak jej připravují vinaři z Mělnicka.


  • 3,0

    89×

    3 89
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Menší kuře vykostíme, nakrájíme na menší kousky, kosti a vnitřnosti zalijeme osolenou vodou, přidáme očištěnou kořenovou zeleninu a zvolna uvaříme vývar. Hotový vývar scedíme. Kousky masa a slaninu nakrájíme na kostičky. Cibule očistíme a nasekáme najemno.

Propranou rýži osmahneme na polovině másla, zalijeme procezeným vývarem, přidáme kousek cibule a dusíme, až je rýže skoro měkká.

Zbytek cibule osmažíme na másle a slanině, přidáme pokrájené kousky kuřete, povařené a jemně pokrájené vnitřnosti kuřete, podlijeme troškou vývaru s vínem a dusíme, dokud maso nezměkne. Pak vmícháme rýži, přidáme kečup a prohřejeme.

Vinařské kuřecí rizoto podáváme sypané strouhaným parmazánem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Vinařské kuřecí rizoto

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.