reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Vietnamské závitky

Variace na závitky v asijském stylu.


  • 4,3

    35×

    4,3 35
  • 35 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Jidášovo ucho namočíme alespoň na půl hodiny do vody.

Mezitím nakrájíme oloupanou cibuli najemno a ostatní zeleninu nastrouháme. Rýžové nudle rychle spaříme ve vařící vodě a poté je v míse smícháme se zeleninou. Přidáme koření a rybí omáčku, nasekané houby, vejce a mleté maso. Osolíme podle chuti.

Připravenou směs zabalíme do namočené rýžového papíru jako psaníčko. Pozor, papír namáčíme jen na 10 sekund, aby se nerozmočil.

Poté jednotlivé vietnamské závitky smažíme na pánvi s větším množstvím oleje.

Vietnamské závitky můžeme podávat se zeleninovými saláty. Závitky jsou chutné teplé i studené.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Vietnamské závitky

    Celkový počet komentářů: 11
    • TommyNguyen
      TommyNguyen

      Komentář k receptu Vietnamské závitky

      Tenhle recept není fake. Z vlastní zkušenosti můžu potvrdit že na smažený závitky má každej svůj vlastní recept. Každopádně základ, respektive základní suroviny je u tohoto receptu správnej, zato postup jaksi pokulhává. Jak zde bylo vyjmenováno tak kedlubna a mrkev je základ, spolu s vepřovým masem, ale nikdy se nestalo že by moje máma použila mletou sračku, to dělaj pouze lenoši, má tam správně bejt bůček nasekanej tak aby z toho byla takzvaná masná hmota, aby tam byly cejtit jemné hrudky masa a ne mletý maso, protože z mletýho by maso chutnalo jak buvolí s****a. Taky se můžou přidat sójové klíčky neboli jinak taky se nazývají KLÍČKY MUNGO. A ty nudle se dávají do směsi proto aby nasákly přebytečnou vodu aby se při smažený nedělaly bubliny anebo aby závitky nepraskaly. Taky se rýžový papír smí namáčet do piva, jsou pak křupavější, a houby "Jidášovo ucho" nesmí rozhodně chybět. A za druhý bych rád reagoval na slečnu MIUNIE vydávající se za vietnamku - nic ve zlým, ale v čechách jsou 2 typy vietnamců - jedni, co česky neumí vůbec, a ti co umí rozhodně neprasí českej pravopis. Mimochodem "asijským voňavým lístkům" se tady v čechách říká KORIANDR ty einsteine, kdybys byla vietnamka tak bys to věděla a nemlela tu h****a o asijských lístkách, voňavej asijskej lístek může být ledacos. Buď někdo dává koriandr anebo pažitku každá rodina má jinej recept na závitky. Mimochodem moje máma taky do směsi dává rybí omáčku, a ne za****ou čínskou sojovku. To samý platí pro pána s přezdívkou Duy Anh - pochopím překlep ale česky mluvícího vietnamce neumějící správně psát I/Y jsem ještě neviděl, takže pokud jseš vietnamec tak ti ještě asi nebylo ani 10, kdyby jo, už bys psát uměl

      08.11.2015 19:45:52

    • Renata
      Renata

      Komentář k receptu Vietnamské závitky

      Vietnamské závitky jsem se naučila od mé sousedky - vietnamky....kdybych je nikdy nedělala, koupila bych podle tohoto receptu mleté maso, ale tk to není.......na vietnamské závitky si melu vepřoivou krkovici doma sama....nějak mi tento recept nesedí celkově..

      23.11.2014 10:06:13

    • zdena
      zdena

      vietnamske zavitky

      Jsem češka, ale plně souhlasim s panem Duy Anh

      22.11.2014 14:10:38


    • zdena
      zdena

      vietnamske zavitky

      Jsem češka, ale plně souhlasim s panem Duy Anh

      22.11.2014 14:08:53

    • miunie
      miunie

      takže za prve jsem vietnamka a závitky dělám skoro pořád !! Ten tvůj recept je pojmenována vietnamské závitky já bych je pojmenovala podle tvého receptu blbé závitky v rybí omačce!! Není to vůbec vietnamské závitky podle tvého receptu!!!! Zaprve rybí omačka se tam nedává za druhé chybí ti tam vonavé asijské lístky a za třetí papír se nenamoci na deset sekund kdyz to namocis tak ten papir uz je v prdeli kdyby nebil v prdelli tak jsi koupila spatny papir na zavitky! řeknu jeste jednou a vsem neni to vietnamske zavitky ale je to jen blbovina co tenhle/ tanhle uzivatel/ka jsem dala falesny recept co si jen vymyslela!!!!

      07.03.2013 16:01:49

      • Veronika
        Veronika

        Dobrý den, když je tento recept fiktivní, mohla byste sem dát správný recept?

        13.03.2013 21:51:16

      • TommyNguyen
        TommyNguyen

        Tenhle recept není fake. Z vlastní zkušenosti můžu potvrdit že na smažený závitky má každej svůj vlastní recept. Každopádně základ, respektive základní suroviny je u tohoto receptu správnej, zato postup jaksi pokulhává. Jak zde bylo vyjmenováno tak kedlubna a mrkev je základ, spolu s vepřovým masem, ale nikdy se nestalo že by moje máma použila mletou sračku, to dělaj pouze lenoši, má tam správně bejt bůček nasekanej tak aby z toho byla takzvaná masná hmota, aby tam byly cejtit jemné hrudky masa a ne mletý maso, protože z mletýho by maso chutnalo jak buvolí s****a. Taky se můžou přidat sójové klíčky neboli jinak taky se nazývají KLÍČKY MUNGO. A ty nudle se dávají do směsi proto aby nasákly přebytečnou vodu aby se při smažený nedělaly bubliny anebo aby závitky nepraskaly. Taky se rýžový papír smí namáčet do piva, jsou pak křupavější, a houby "Jidášovo ucho" nesmí rozhodně chybět. A za druhý bych rád reagoval na slečnu MIUNIE vydávající se za vietnamku - nic ve zlým, ale v čechách jsou 2 typy vietnamců - jedni, co česky neumí vůbec, a ti co umí rozhodně neprasí českej pravopis. Mimochodem "asijským voňavým lístkům" se tady v čechách říká KORIANDR ty einsteine, kdybys byla vietnamka tak bys to věděla a nemlela tu h****a o asijských lístkách, voňavej asijskej lístek může být ledacos. Buď někdo dává koriandr anebo pažitku každá rodina má jinej recept na závitky. Mimochodem moje máma taky do směsi dává rybí omáčku, a ne za****ou čínskou sojovku. To samý platí pro pána s přezdívkou Duy Anh - pochopím překlep ale česky mluvícího vietnamce neumějící správně psát I/Y jsem ještě neviděl, takže pokud jseš vietnamec tak ti ještě asi nebylo ani 10, kdyby jo, už bys psát uměl

        08.11.2015 19:46:50

    • guta
      guta

      nežral bych to ani zadarmo nejsou to zavitky k žradlu

      22.09.2012 21:43:27

    • duy anh
      duy anh

      Ja jsem vietnamec a tohle jim alespon 1 za 1 tyden a poznam vsecny asiijsky jidla vcetne zavitku a zmich zkušenosti tento recept stoji za h***o..... skoda

      30.03.2012 18:31:06

      • TommyNguyen
        TommyNguyen

        Tenhle recept není fake. Z vlastní zkušenosti můžu potvrdit že na smažený závitky má každej svůj vlastní recept. Každopádně základ, respektive základní suroviny je u tohoto receptu správnej, zato postup jaksi pokulhává. Jak zde bylo vyjmenováno tak kedlubna a mrkev je základ, spolu s vepřovým masem, ale nikdy se nestalo že by moje máma použila mletou sračku, to dělaj pouze lenoši, má tam správně bejt bůček nasekanej tak aby z toho byla takzvaná masná hmota, aby tam byly cejtit jemné hrudky masa a ne mletý maso, protože z mletýho by maso chutnalo jak buvolí s****a. Taky se můžou přidat sójové klíčky neboli jinak taky se nazývají KLÍČKY MUNGO. A ty nudle se dávají do směsi proto aby nasákly přebytečnou vodu aby se při smažený nedělaly bubliny anebo aby závitky nepraskaly. Taky se rýžový papír smí namáčet do piva, jsou pak křupavější, a houby "Jidášovo ucho" nesmí rozhodně chybět. A za druhý bych rád reagoval na slečnu MIUNIE vydávající se za vietnamku - nic ve zlým, ale v čechách jsou 2 typy vietnamců - jedni, co česky neumí vůbec, a ti co umí rozhodně neprasí českej pravopis. Mimochodem "asijským voňavým lístkům" se tady v čechách říká KORIANDR ty einsteine, kdybys byla vietnamka tak bys to věděla a nemlela tu h****a o asijských lístkách, voňavej asijskej lístek může být ledacos. Buď někdo dává koriandr anebo pažitku každá rodina má jinej recept na závitky. Mimochodem moje máma taky do směsi dává rybí omáčku, a ne za****ou čínskou sojovku. To samý platí pro pána s přezdívkou Duy Anh - pochopím překlep ale česky mluvícího vietnamce neumějící správně psát I/Y jsem ještě neviděl, takže pokud jseš vietnamec tak ti ještě asi nebylo ani 10, kdyby jo, už bys psát uměl

        08.11.2015 19:47:10

    Nalezeno receptů: 11
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Vietnamské závitky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.