reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Vídeňský štrúdl z listového těsta

Recept na skvělý vídeňský štrúdl z listového těsta.


  • 2,8

    11×

    2,8 11
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na potření

náplň

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 577 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 841 hodnocení

Videorecept: Vafle z ječné mouky - rychlá svačinka, se kterou u dětí zabodujete!

13. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 610 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 684 hodnocení

Recept na smaženou cuketu v sýrovém těstíčku s dýňovým pyré

12. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 174 hodnocení

Nachlazení a chřipka nebudou mít šanci: Uvařte si domácí zázvorový čaj

11. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 571 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 684 hodnocení

Recept na zelný chlebíček s uzeným krok za krokem

10. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 554 hodnocení

Recept na domácí krtkův dort krok za krokem

10. 11. 2019

Postup přípravy

Oloupaná jablka nastrouháme nahrubo.

Těsto vyválíme na dva pláty. Jemně posypeme strouhankou a jablky smíchanými s cukrem a rozinkami, přičemž okraje necháme prázdné. Těsto opatrně svineme a přendáme na plech s pečícím papírem. Povrch štrúdlů potřeme rozšlehaným vejcem. Propíchneme na několika místech vidličkou a vložíme do předehřáté trouby. Vídeňský štrúdl z listového těsta pečeme asi 40 minut při 180 °C.

Vídeňský štrúdl z listového těsta necháme lehce vychladnout, nakrájíme a můžeme podávat. Výborný je teplý i studený.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Vídeňský štrúdl z listového těsta

    Celkový počet komentářů: 9
    • Blanka
      Blanka

      Také jej dělám léta-vylepšuji tak,že zředím tvaroh ve vaničce + vanil.cukr a nastrouh. mrkev,potřu těsto a potom dávám jablka na kousky-je dobrý,barevný a šťavnatý

      29.09.2012 09:27:13

    • milunastancova
      milunastancova

      listove testo

      moje mamka si dela testo sama a je vynikalici.

      29.09.2012 08:36:40

    • milpor
      milpor

      vídeňský štrůdl

      peču ho už léta letoucí, místo strouhanky podsypávám jablka kokosem, přidávám také ořechy a potírám celým vejcem. Vždy se po něm "jen zapráší"

      28.09.2012 23:19:36


    • bobeš
      bobeš

      ....lepší je jablíčka nakrájet na malé kousky, nepoští tolik šťávu.

      28.09.2012 22:10:11

    • Ivan
      Ivan

      vídeňský štrůdl

      dělám ho již 20 let aniž bych tušila, že je vídeňský

      28.09.2012 20:36:43

    • kecup
      kecup

      žádná strouhanka

      strouhanka tomuto ryze českému štrůdlu na chuti nic nepřidá a citelně tam postrádám ořechy a nepotírat celým vejcem ale pouze žloutkem,zbytečné je táž jej propíchávat

      28.09.2012 08:23:49

    • babca48
      babca48

      A ještě lepší je dát místo strouhanky mleté vlašské ořechy.

      27.09.2012 18:33:47

    • Venom
      Venom

      Nevím proč VÍDEŇSKÝ, když je to klasickej ČESKEJ štrůdl.

      27.09.2012 17:26:12


    Nalezeno receptů: 9

    Přidat příspěvek k receptu Vídeňský štrúdl z listového těsta

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.