reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Vídeňský štrúdl z listového těsta

Recept na skvělý vídeňský štrúdl z listového těsta.


  • 2,8

    13×

    2,8 13
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na potření

náplň

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 823 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 045 hodnocení

KVÍZ: Jak hodně se vyznáte ve vínu? Vyzkoušejte se!

30. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 764 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 857 hodnocení

Svatomartinské hody - 6 nejlepších receptů na dokonalou hostinu

29. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

Halloweenské recepty: Jednoduché, rychlé a zdravé

29. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 617 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Dušené červené zelí s brusinkami krok za krokem

28. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 296 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 704 hodnocení

Rychlé a zdravé mlsání na halloweenskou párty? Zkuste si doma vyrobit gumové medvídky jen ze tří ingrediencí!

28. 10. 2020

Postup přípravy

Oloupaná jablka nastrouháme nahrubo.

Těsto vyválíme na dva pláty. Jemně posypeme strouhankou a jablky smíchanými s cukrem a rozinkami, přičemž okraje necháme prázdné. Těsto opatrně svineme a přendáme na plech s pečícím papírem. Povrch štrúdlů potřeme rozšlehaným vejcem. Propíchneme na několika místech vidličkou a vložíme do předehřáté trouby. Vídeňský štrúdl z listového těsta pečeme asi 40 minut při 180 °C.

Vídeňský štrúdl z listového těsta necháme lehce vychladnout, nakrájíme a můžeme podávat. Výborný je teplý i studený.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Vídeňský štrúdl z listového těsta

    Celkový počet komentářů: 10
    • stavros666
      stavros666

      Vídeňský štrúdl z listového těsta

      Dělám ho celkem často,ale bez strouhanky.Je výborný,ale skutečně nevím,proč mu říkají vídeňský???
      Současně posílám fotografii už naporcovaného a přeji dobrou chuť....///

      24.11.2019 13:38:56

    • Blanka
      Blanka

      Také jej dělám léta-vylepšuji tak,že zředím tvaroh ve vaničce + vanil.cukr a nastrouh. mrkev,potřu těsto a potom dávám jablka na kousky-je dobrý,barevný a šťavnatý

      29.09.2012 09:27:13

    • milunastancova
      milunastancova

      listove testo

      moje mamka si dela testo sama a je vynikalici.

      29.09.2012 08:36:40


    • milpor
      milpor

      vídeňský štrůdl

      peču ho už léta letoucí, místo strouhanky podsypávám jablka kokosem, přidávám také ořechy a potírám celým vejcem. Vždy se po něm "jen zapráší"

      28.09.2012 23:19:36

    • bobeš
      bobeš

      ....lepší je jablíčka nakrájet na malé kousky, nepoští tolik šťávu.

      28.09.2012 22:10:11

    • Ivan
      Ivan

      vídeňský štrůdl

      dělám ho již 20 let aniž bych tušila, že je vídeňský

      28.09.2012 20:36:43

    • kecup
      kecup

      žádná strouhanka

      strouhanka tomuto ryze českému štrůdlu na chuti nic nepřidá a citelně tam postrádám ořechy a nepotírat celým vejcem ale pouze žloutkem,zbytečné je táž jej propíchávat

      28.09.2012 08:23:49

    • babca48
      babca48

      A ještě lepší je dát místo strouhanky mleté vlašské ořechy.

      27.09.2012 18:33:47

    • Venom
      Venom

      Nevím proč VÍDEŇSKÝ, když je to klasickej ČESKEJ štrůdl.

      27.09.2012 17:26:12


    Nalezeno receptů: 10

    Přidat příspěvek k receptu Vídeňský štrúdl z listového těsta

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.