reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Vídeňský Sacher dort

Recept na pravý vídeňský Sacher.


  • 4,4

    105×

    4,4 105
  • 1 hod

  • 20×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

náplň

poleva

těsto



Energetická hodnota

1492 kJ / 356,4 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 774 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 004 hodnocení

Recept na domácí tvarohové nanuky krok za krokem

9. 7. 2020

Bábovka

4,7 1 729 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 819 hodnocení

Rajčata v receptech: Rajčatové polévky, omáčky i báječné saláty

9. 7. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 140 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 205 hodnocení

Jak využít zeleninu ze zahrádky? Zkuste recept na pravé maďarské lečo

8. 7. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 602 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 776 hodnocení

Proč jíst maliny? Zlepší vám pleť a odbourají cholesterol

7. 7. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 290 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 673 hodnocení

Když není čas na pečení: Recept na rychlý koláč s rybízem

6. 7. 2020

Postup přípravy

Připravíme si těsto. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s máslem a necháme zchladnout. Žloutky z 6 vajec smícháme s cukrem a šleháme do pěny. Bílky lehce osolíme a ušleháme tuhý sníh. Do čokoládové hmoty vmícháme prosátou mouku, žloutky s cukrem a sníh. Těsto pečeme v předehřáté troubě na střední stupeň.

Po upečení a vychladnutí dort uprostřed prořízneme a namažeme rozehřátým meruňkovým džemem.

Připravíme si polevu. Vodu smícháme s cukrem a přivedeme do varu, přidáme posekanou čokoládu, snížíme teplotu a vaříme 5 minut. Sacher dort poléváme čokoládovou polevou.

Vídeňský Sacher dort necháme ztuhnout a můžeme servírovat. Podle chuti dort zdobíme šlehačkou.

Foto: Shutterstock.com

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Vídeňský Sacher dort

    Celkový počet komentářů: 20
    • Marketa
      Marketa

      Prášek do peceni

      Opravdu vám to tak “vypuklo” nebo dáváte i kapříci prášek na pečení?

      10.11.2017 09:04:19

    • sarrye
      sarrye

      Komentář k receptu Vídeňský Sacher dort

      Sice mi taky dort "spadl", ale to bude nějakým chybným postupem při pečení, ale chuťově je vynikající. Čokoládu já dělám svoji, takže tu z receptu nemohu posoudit.

      31.03.2016 09:07:14

    • cartman
      cartman

      Komentář k receptu Vídeňský Sacher dort

      KATASTROFA po upečení se korpus zdrcnul,i při dodržení postupu a ingrediencí je čokoládová poleva příšerně přeslazená a vůbec neztuhla...

      03.01.2016 12:50:22


    • elis
      elis

      Komentář k receptu Vídeňský Sacher dort

      Mohla bych se zeptat jak dlouho se pece ten korpus?

      31.05.2015 17:22:20

    • Domča
      Domča

      Komentář k receptu Vídeňský Sacher dort

      Dobrý den chtěla bych se zeptat co je to střední stupěň jako kolik stupňů je mi 13 a dort budu péct mamce k narozeninám asi po 2 v životě takže jěště skušenosti nemám..:) děkuji za odpověď..

      10.07.2013 08:09:28

    • Aram
      Aram

      Naprosto dokonalý, všem moc chutnal.

      03.05.2013 13:46:58

    • Verča
      Verča

      Prosím mohu se zeptat jak dlouho a při jaké teplotě pečete?

      01.03.2013 15:20:09

    • mkuhn
      mkuhn

      no, vážení odbornci. na originál sacher dort ve vídeňském hotelu sacher, sae vedle přidává kopeček šlehačky, čerstvá jahoda a troška pistácií. zaručeně!!"!

      28.02.2013 13:24:34

    • michaela
      michaela

      prostě luxusní! Strašně jednoduchý a výsledek = mňam!

      19.01.2013 10:31:34


    Nalezeno receptů: 20
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Vídeňský Sacher dort

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.