reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Vídeňský řízek - Wiener schnitzel

Originální recept na telecí vídeňský řízek.


  • 4,4

    67×

    4,3 67
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

trojobal



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 800 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 016 hodnocení

Tip na báječnou letní snídani: Cuketová frittata krok za krokem

15. 8. 2020

Bábovka

4,7 1 745 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 830 hodnocení

10+1 otázek: Jak vybrat tu nejlepší zmrzlinu?

14. 8. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 141 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 212 hodnocení

Tip na víkend: Perníková bábovka se švestkami krok za krokem

14. 8. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 610 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 790 hodnocení

Recept na švestkové čatní krok za krokem

13. 8. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 292 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 679 hodnocení

Milujete karbanátky? Zkuste recepty, které vás posadí na židli!

12. 8. 2020

Postup přípravy

Telecí stehno odblaníme a nařežeme na plátky. Jemně naklepeme, nařežeme, osolíme a okořeníme.

Telecí řízek obalíme v trojobalu - mouka, vejce, strouhanka, ale vejce neředíme mlékem tak jako při naší tradiční verzi řízku.

Vídeňský řízek osmažíme na vepřovém sádle, známkou pravosti řízku je bublina.

Vídeňský řízek - Wiener schnitzel podáváme s řezem citronu a větvičkou petrželové natě.

Tip: K vídeňskému řízku patří bramborový salát. Připravíme ho z tzv. salátových brambor. Za tepla je pokrájíme na tenké plátky rovnou do nálevu z teplého hovězího vývaru či bujónu, octu, cukru, hořčice, soli, bílého koření, stolového oleje a nakrájené červené cibule. Na závěr bramborový salát pokapeme tykvovým olejem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Vídeňský řízek - Wiener schnitzel

    Celkový počet komentářů: 3
    • biggate
      biggate

      Vyladění jak smažit Wiener chnitzel

      Vídeňský řízek je chutnější když si maso koupíte v celku a nakrájíte sami dle libosti na takové kusy co chcete.
      Oproti již hotovým kusům nabízené např v G.
      Maso potom můžete naklepat na tu zcela správnou velikost a je chutnější

      Další významný rozdíl je na čem řízek smažíte

      Staré receptury a babičky smažily na sádle - nemám s tím problém je to obecně pro smažení jakýchkoliv řízků lepší
      Podstatou smažení na sádle však je abyste řízek neprodleně dali na ubrousek aby odsál to sádlo.
      Řízek by v sádle měl totiž plavat.
      Hrozně důležité však je i jaké sádlo použijete
      Pokud kupované nutno hledat aby bylo vyráběno skutečně v ČR a hlavně aby bylo ryze vepřové
      Ideální je získat sádlo ze zabíječky máte jistotu! Ne každý ale má příležitost
      Nicméňe si jej lze uškvařit doma když si u "správného" řezníka koupíte to pravé.

      Moje další vychytávka je smažení na přepuštěném másle
      Je to o obětování celého másla, ale proces se vyplácí!
      Celé máslo vystačí na usmažení celkem 6 "echt wiener schnitzel" a nemusíte mít obavy co přidávat

      Celkově záleží na mase, ale pokud bych upřednostnil, zak řízku chuť při smažení na přepuštěném másle je "mazlivější"
      Smažit na sádle ano ale jiné řízky :-)
      Rozhodně nesmažit vídeňský řízek ve friťáku to už vůbec a ne na žádném olejiSkutečně jen máslo či sádlo, ale to již ať každý uzná co je mu bližší .Biggate

      02.07.2013 10:41:54

    • biggate
      biggate

      Text komentáře byl smazán.

      Text komentáře byl smazán.

      02.07.2013 10:37:11

    • pepan
      pepan

      no nevim jestli sadlo je to prave orechove . nejlepsi je prepustene maslo

      12.12.2012 18:33:40



    Nalezeno receptů: 3

    Přidat příspěvek k receptu Vídeňský řízek - Wiener schnitzel

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.