reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Vídeňský řízek - Wiener schnitzel

Originální recept na telecí vídeňský řízek.


  • 4,4

    66×

    4,3 66
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

trojobal



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 827 hodnocení

Recept na jablečné lívance krok za krokem

20. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 603 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 670 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

19. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Víno, které se zrodí díky slámě

19. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Dokonalé kynuté těsto: Tipy a triky nejen k výběru surovin

18. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 543 hodnocení

Hraběnčiny řezy krok za krokem

18. 10. 2019

Postup přípravy

Telecí stehno odblaníme a nařežeme na plátky. Jemně naklepeme, nařežeme, osolíme a okořeníme.

Telecí řízek obalíme v trojobalu - mouka, vejce, strouhanka, ale vejce neředíme mlékem tak jako při naší tradiční verzi řízku.

Vídeňský řízek osmažíme na vepřovém sádle, známkou pravosti řízku je bublina.

Vídeňský řízek - Wiener schnitzel podáváme s řezem citronu a větvičkou petrželové natě.

Tip: K vídeňskému řízku patří bramborový salát. Připravíme ho z tzv. salátových brambor. Za tepla je pokrájíme na tenké plátky rovnou do nálevu z teplého hovězího vývaru či bujónu, octu, cukru, hořčice, soli, bílého koření, stolového oleje a nakrájené červené cibule. Na závěr bramborový salát pokapeme tykvovým olejem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Vídeňský řízek - Wiener schnitzel

    Celkový počet komentářů: 3
    • biggate
      biggate

      Vyladění jak smažit Wiener chnitzel

      Vídeňský řízek je chutnější když si maso koupíte v celku a nakrájíte sami dle libosti na takové kusy co chcete.
      Oproti již hotovým kusům nabízené např v G.
      Maso potom můžete naklepat na tu zcela správnou velikost a je chutnější

      Další významný rozdíl je na čem řízek smažíte

      Staré receptury a babičky smažily na sádle - nemám s tím problém je to obecně pro smažení jakýchkoliv řízků lepší
      Podstatou smažení na sádle však je abyste řízek neprodleně dali na ubrousek aby odsál to sádlo.
      Řízek by v sádle měl totiž plavat.
      Hrozně důležité však je i jaké sádlo použijete
      Pokud kupované nutno hledat aby bylo vyráběno skutečně v ČR a hlavně aby bylo ryze vepřové
      Ideální je získat sádlo ze zabíječky máte jistotu! Ne každý ale má příležitost
      Nicméňe si jej lze uškvařit doma když si u "správného" řezníka koupíte to pravé.

      Moje další vychytávka je smažení na přepuštěném másle
      Je to o obětování celého másla, ale proces se vyplácí!
      Celé máslo vystačí na usmažení celkem 6 "echt wiener schnitzel" a nemusíte mít obavy co přidávat

      Celkově záleží na mase, ale pokud bych upřednostnil, zak řízku chuť při smažení na přepuštěném másle je "mazlivější"
      Smažit na sádle ano ale jiné řízky :-)
      Rozhodně nesmažit vídeňský řízek ve friťáku to už vůbec a ne na žádném olejiSkutečně jen máslo či sádlo, ale to již ať každý uzná co je mu bližší .Biggate

      02.07.2013 10:41:54

    • biggate
      biggate

      Text komentáře byl smazán.

      Text komentáře byl smazán.

      02.07.2013 10:37:11

    • pepan
      pepan

      no nevim jestli sadlo je to prave orechove . nejlepsi je prepustene maslo

      12.12.2012 18:33:40



    Nalezeno receptů: 3

    Přidat příspěvek k receptu Vídeňský řízek - Wiener schnitzel

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.