reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Vídeňský bramborový salát

Zdravý bramborový salát s naloženou cibulkou. Ideální jako lehká večeře, ale i skvělá možnost pro změnu při štědrovečerním menu.


  • 5,0

    5 2
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 601 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 857 hodnocení

Recept na vánoční vosí hnízda krok za krokem

13. 12. 2019

Bábovka

4,7 1 615 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 696 hodnocení

Jak vybrat kapra?

12. 12. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 178 hodnocení

Čajové pečivo na vánočním stole

12. 12. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 575 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 695 hodnocení

Jemná šlehačková vánočka krok za krokem

11. 12. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 274 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 566 hodnocení

Potravinové alergeny a nejčastější příznaky: Poznáváte je?

11. 12. 2019

Postup přípravy

Brambory očistíme a v celku je uvaříme ve slupce. Průběh vaření dobře hlídáme - brambory by měly zůstat pevné.

Zatímco se vaří brambory, připravíme si ostatní ingredience. Pažitku nasekáme nadrobno. Díky pažitce je salát osvěžující a vypadá krásně čerstvě. Cibuli pokrájíme na kolečka. Místo obyčejné bílé použijeme fialovou, která je jemnější. Stejně dobrou variantou může být řecká cibule. Cibuli zalijeme lžící vinného octa. Nejlepší je estragonový, ale můžeme použít i obyčejný hnědý. Osolíme ji a promícháme. Cibule takto nasákne octem a solí, díky kterému bude křehká. Tyto přípravné práce zkusme zvládnout co nejdříve, abychom mohli zpracovat brambory ještě zatepla.

Uvařené brambory oloupeme a ještě horké je nakrájíme na kolečka o šířce 1 cm. Nebojme se a zpracujeme ještě horké brambory. Čím dříve je zpracujeme a zalijeme vývarem, tím lépe jej vstřebají.

Brambory rychle promícháme s olejem, jarní cibulkou a vývarem. Množství vývaru je závislé na množství škrobu obsaženém v bramborách. Vývar tedy přidáváme postupně. Nakonec přidáme nasekanou pažitku, salát osolíme a přidáme pepř. Čím kvalitnější ingredience použijeme, tím lepší bude výsledek. To platí i pro pepř (nejlepší je čerstvě umletý) a pro sůl, která by měla být ideálně mořská.

Vídeňský bramborový salát podáváme ještě vlažný. Pokud jej ale rychle uschováme do lednice a sníme až následující den, bude stejně dobrý. Před podáváním necháme bramborový salát 30 minut při pokojové teplotě.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Vídeňský bramborový salát

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.