reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Vídeňský bramborový salát

Zdravý bramborový salát s naloženou cibulkou. Ideální jako lehká večeře, ale i skvělá možnost pro změnu při štědrovečerním menu.


  • 5,0

    5 1
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 561 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 827 hodnocení

Recept na jablečné lívance krok za krokem

20. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 603 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 670 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

19. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Víno, které se zrodí díky slámě

19. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Dokonalé kynuté těsto: Tipy a triky nejen k výběru surovin

18. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 542 hodnocení

Hraběnčiny řezy krok za krokem

18. 10. 2019

Postup přípravy

Brambory očistíme a v celku je uvaříme ve slupce. Průběh vaření dobře hlídáme - brambory by měly zůstat pevné.

Zatímco se vaří brambory, připravíme si ostatní ingredience. Pažitku nasekáme nadrobno. Díky pažitce je salát osvěžující a vypadá krásně čerstvě. Cibuli pokrájíme na kolečka. Místo obyčejné bílé použijeme fialovou, která je jemnější. Stejně dobrou variantou může být řecká cibule. Cibuli zalijeme lžící vinného octa. Nejlepší je estragonový, ale můžeme použít i obyčejný hnědý. Osolíme ji a promícháme. Cibule takto nasákne octem a solí, díky kterému bude křehká. Tyto přípravné práce zkusme zvládnout co nejdříve, abychom mohli zpracovat brambory ještě zatepla.

Uvařené brambory oloupeme a ještě horké je nakrájíme na kolečka o šířce 1 cm. Nebojme se a zpracujeme ještě horké brambory. Čím dříve je zpracujeme a zalijeme vývarem, tím lépe jej vstřebají.

Brambory rychle promícháme s olejem, jarní cibulkou a vývarem. Množství vývaru je závislé na množství škrobu obsaženém v bramborách. Vývar tedy přidáváme postupně. Nakonec přidáme nasekanou pažitku, salát osolíme a přidáme pepř. Čím kvalitnější ingredience použijeme, tím lepší bude výsledek. To platí i pro pepř (nejlepší je čerstvě umletý) a pro sůl, která by měla být ideálně mořská.

Vídeňský bramborový salát podáváme ještě vlažný. Pokud jej ale rychle uschováme do lednice a sníme až následující den, bude stejně dobrý. Před podáváním necháme bramborový salát 30 minut při pokojové teplotě.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Vídeňský bramborový salát

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.