reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Vídeňská roštěná

Klasické vídeňské jídlo plné cibule.


  • 3,2

    192×

    3,2 192
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Cibule oloupeme. Jednu nakrájíme nadrobno a zbytek nakrájíme na jemná kolečka. V tomto případě je lepší použít struhadlo na okurky nebo jiný kráječ na plátky.

Maso odblaníme, očistíme na nakrájíme na 4 stejné plátky. Ty osolíme a opepříme. Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme kolečka cibule a zvolna je na mírném ohni smažíme dozlatova. Můžeme použít taky fritovací hrnec a cibuli smažit v něm. Bude křupavější.

Mezitím můžeme pracovat dál. Na silnostěnné pánvi rozpálíme olej, roštěnky zprudka z obou stran restujeme asi 2 minuty a ihned je zabalíme do alobalu. Do pánve dáme cibuli na kostičky, zaprášíme ji moukou a osmažíme ji dozlatova. Přilijeme vývar a omáčku vaříme než zhoustne. Pak ji osolíme a opepříme. S pepřem nešetříme.

Zlatavou sladkou cibuli necháme okapat na papírovém ubrousku.

Roštěnky rozdělíme podle porcí na talíře, přelijeme je omáčkou z výpeku a obložíme je cibulkou. Vhodnou přílohou jsou brambory v jakékoliv podobě a salát.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Vídeňská roštěná

    Celkový počet komentářů: 4
    • gedzitka
      gedzitka

      výborný a rychlý recept

      03.08.2009 17:59:57

    • fikfik
      fikfik

      Hovězí maso očistím,plátky osolíme,naneseme hořčici z obou stran pak do hladé mouky a zprudka osmahneme.Mezi tím si uděláme vývar z masoxu a podravky.Maso jsme orestovali a na pánev dáme drobně nakrájenou cibuli 4ks a4stroužky česneku taky nakrájeného.Smažíme do růžova a zalejeme to trochou vývaru.Pak maso i osmaženou cibulku s česnekm dame do hrce s vývarem a vaříme do měkka.K tomu domácí bramborový knedlíček.Je to bašta

      01.10.2008 10:49:12

      • Věruška S.
        Věruška S.

        Výborné...:-) a rychlé!!!

        22.04.2012 12:19:29


      • A la Pohlreich
        A la Pohlreich

        Re: roštěná

        Blé, kazit takové výborné maso, jako je roštěná, masoxem a podravkou, to může udělat jenom úplný barbar!!! A vařit roštěnou do měkka? Proč, když je to výborné maso na minutku? Sakra to si nemůžete připravit místo masoxu kvalitní domácí silný vývar a používat ten? Nejjednodušší je uvařit si několik litrů hodně silného vývaru a namrazit si ho do sáčků na led. Kdykoliv je tak po ruce kvalitní základ na šťávy a omáčky.

        23.12.2012 14:29:57

    Nalezeno receptů: 4

    Přidat příspěvek k receptu Vídeňská roštěná

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.