reklama
hledat uživatel
       

Vichysoisse

Hustá polévka z pórku a brambor. Je dobrá teplá i studená.


  • 3,8

    10×

    3,8 10
  • 35 min

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 698 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 930 hodnocení

Droždí: Jak na to, aby se kynuté moučníky povedly na výbornou?

31. 3. 2020

Bábovka

4,7 1 670 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 748 hodnocení

Vařte levně a ze zbytků - ulevíte peněžence i planetě, navíc si skvěle pochutnáte

30. 3. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 138 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 190 hodnocení

Tip na neděli: Úžasný karamelový koláč s tvarohem

29. 3. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,2 587 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 737 hodnocení

Jak využít karanténu: Upečte si rychlé domácí rohlíky podle Markéty

28. 3. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 280 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 621 hodnocení

Tímto obědem potěšíte celou rodinu: Výborné boloňské špagety krok za krokem

27. 3. 2020

Postup přípravy

Máslo rozehřejeme v kastrolku a jemně nakrájenou cibuli restujeme do zesklovatění asi 2 minuty, přidáme na kolečka nakrájený pórek (bílou i zelenou část), zalijeme zeleninovým nebo kuřecím vývarem a přidáme na kostičky nakrájené brambory. Vaříme asi 25 minut, až brambory změknou.

Směs rozmixujeme na kašičku. Do polévky přidáme bílé víno, sladkou smetanu a opepříme, případně osolíme.

Vichysoisse podáváme s čepicí zakysané smetany. Polévka může být teplá, ale dobrá je i vychlazená. Výborným doplňkem k vichysoisse jsou opečené krutony.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Vichysoisse

    Celkový počet komentářů: 2

    • Stelinka
      Stelinka

      Vichysoisse

      Před nedávnem ji vařil v TV Zděnda Polreich a fakt je dokonalá*** Používal ale jen bílou část porku. A opečené krutonky, tak ty můžu snad ke každé zahuštěné polévce.Polévku mohu jen vřele doporučit i pro rychlost přípravy

      16.07.2012 16:06:22

      • Fotíček
        Fotíček

        Děkuji za Váš komentář. Protože bílá část pórku i cibule mají skoro stejnou chuť (a kyselost) přidávám kousek (5-7 cm) zelené části pórku. Dává to polévce trochu jinou chuť.

        17.07.2012 07:28:27


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Vichysoisse

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.