reklama
hledat uživatel
       

Větrník na plech

Osvědčený recept na velice dobrý zákusek, je chuťově stejný jako větrník z cukrárny.


  • 4,8

    96×

    4,7 96
  • 1 h 30 min

Ingredience

náplň 1

náplň 2

poleva

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 560 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 827 hodnocení

Dokonalé kynuté těsto: Tipy a triky nejen k výběru surovin

18. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 602 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 670 hodnocení

Hraběnčiny řezy krok za krokem

18. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Vydatná italská polévka Minestrone krok za krokem

17. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Jablečný ocet - to nejlepší z přírody

17. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 541 hodnocení

Domácí věnečky krok za krokem

16. 10. 2019

Postup přípravy

Nejprve rozehřejeme vodu s máslem a solí, potom najednou přidáme hladkou mouku a za stálého míchání vaříme na mírném ohni tak dlouho, až se těsto nelepí na vařečku a ani na hrnec, trvá to asi 4 minuty. Do vychladlé hmoty zašleháme po jednom všechna vejce, každé řádně vymícháme a až potom dáme další.

Dva plechy vymažeme tukem a na každý naneseme polovinu těsta. Plát těsta dáme péct do trouby předehřáté na 200 °C. Prvních 15 minut troubu vůbec neotvíráme, bubliny by splaskly. Větrníky pečeme asi 30 - 40 minut. Nebojte se, hned tak se nespálí. Je však třeba, aby povrch byl na dotek křupavější, protože jak chladne, trochu změkne.

Dva karamelové pudinky uvaříme ve 750 ml mléka a necháme vychladnout. Pak vyšleháme máslo s cukrem moučka (2 lžíce) a postupně přidáváme uvařený zchladlý pudink. Připravený krém dosladíme podle chuti.

Na první plát větrníku naneseme karamelovou náplň a na to dáme ušlehanou jednu šlehačku s cukrem a ztužovačem. Přiklopíme druhý plát a navrchu polijeme karamelovou polevou.

Cukr nasypeme do hrnce a necháme ho roztavit. Odolejte pokušení ochutnat roztavený cukr, protože pálí jako čert! Jakmile cukr zkaramelizuje, přilijeme do něj horkou smetanu. Buďte opatrní, vzkypí to! Vaříme, dokud se karamel úplně nerozpustí. Když to bude hodně husté, přilijeme ještě trochu horké smetany. Ihned karamel nalijeme na větrník a dáme chladit do druhého dne. Pokud se vám to nepodaří, spojíme ji s ušlehanou smetanou.

Větrník na plech podáváme jako výborný zákusek k různým příležitostem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Větrník na plech

    Celkový počet komentářů: 3
    • Anna
      Anna

      Komentář k receptu Větrník na plech

      Výborný, povedl se na 1*

      10.12.2017 16:44:31

    • lucie (tecka) novicka
      lucie (tecka) novicka

      Vařím, spíš pecu asi po ste, a vždy chutná.. díky

      09.12.2017 15:10:56

    • Michaela
      Michaela

      Prosím Vás, nemám dva plechy, mohu prvně upéct jednu placku a poté druhou? nedojde ke znehodnocení těsta, když si na upečení chvilku počká? děkuji Pechová M.

      19.09.2017 11:41:59



    Nalezeno receptů: 3

    Přidat příspěvek k receptu Větrník na plech

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.