reklama
hledat uživatel
       

Vepřový vrabec

Dozlatova upečené maso přeléváme hustou šťávou s chutí cibule a česneku.


  • 4,6

    22×

    4,5 22

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Opláchnuté vepřové maso nakrájíme na porce, osolíme, opepříme, lehce opečeme v horkém sádle a vyjmeme.

Do zbylého tuku po opékání přidáme najemno nakrájenou cibuli, osmahneme do světle zlatavé barvy, přidáme rajčatový protlak, kmín, oloupaný a jemně nastrouhaný česnek a zalijeme trochou vody. Do základu vložíme opečené maso a za občasného přelévání výpekem, jej pečeme doměkka a dozlatova. Pozor, aby se česnek s cibulí nepřipálil. Upečené maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, rozředíme vodou, rozmícháme a vzniklou šťávu vaříme nejméně 20 minut. Ke konci varu podle potřeby přisolíme.

Uvedené ingredience jsou asi na 10 porcí vepřového. Jako přílohu podáváme brambory připravené na nejrůznější způsoby.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Vepřový vrabec

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.