reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Vepřový steak s hříbkovou omáčkou

Recept na velmi dobrý hlavní chod s hříbkovou omáčkou.


  • 4,2

    21×

    4,2 21
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

omáčka

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 828 hodnocení

Lněná semínka: Výživový poklad a superpotravina v našem jídelníčku

21. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 604 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 670 hodnocení

Recept na domácí pizzu Margherita krok za krokem

21. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Recept na jablečné lívance krok za krokem

20. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

19. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 543 hodnocení

Víno, které se zrodí díky slámě

19. 10. 2019

Postup přípravy

Libové vepřové steaky podle potřeby očistíme, omyjeme a osušíme. Steaky osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem a necháme alespoň na 10 minut odstát.

Hříbky nemyjeme, ale jen je očistíme podle potřeby navlhčeným hadříkem a nakrájíme. Hříbky můžeme zaměnit i za jiné houby. Očištěnou šalotku nasekáme na jemno. Česnek oloupeme a rozetřeme. Petrželku nadrobno nasekáme.

V pánvi s olivovým olejem steaky nejprve zprudka orestujeme, poté teplotu snížíme a restujeme dalších 5 - 10 minut podle potřeby a tloušťky steaků. Připravené steaky odebereme, zabalíme do alobalu a necháme stranou.

Do základu, kde jsme restovali maso, přidáme máslo a nasekanou šalotku, kterou lehce osmahneme. Přidáme česnek s hříbky a pomalu restujeme asi 10 minut. Poté podlijeme vývarem, který přivedeme k varu. Do vývaru přimícháme smetanu a vaříme, dokud nám omáčka nezhoustne. Omáčku dochutíme solí, mletým kmínem, nasekanou petrželkou a čerstvě mletým pepřem.

Steaky rozbalíme z alobalu, upravíme na předehřátý talíř a přelijeme hříbkovou omáčkou.

Vepřové steaky s hříbkovou omáčkou podáváme teplé s naší oblíbenou přílohou jako hlavní chod.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Vepřový steak s hříbkovou omáčkou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.