reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Vepřový steak s hříbkovou omáčkou

Recept na velmi dobrý hlavní chod s hříbkovou omáčkou.


  • 4,2

    21×

    4,2 21
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

omáčka

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 793 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 013 hodnocení

Domácí a poctivá: Pistáciová zmrzlina krok za krokem

7. 8. 2020

Bábovka

4,7 1 741 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 829 hodnocení

6 nejlepších receptů na sýr, maso i zeleninu v těstíčku

7. 8. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 141 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 208 hodnocení

Recept na švestkový koláč s tvarohem krok za krokem

6. 8. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 608 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 784 hodnocení

Připravte se na další vlnu veder: Míchané drinky a osvěžující sorbety vás nakopnou

5. 8. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 292 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 677 hodnocení

Cuketa na talíři: Oblíbené recepty, které musíte vyzkoušet!

4. 8. 2020

Postup přípravy

Libové vepřové steaky podle potřeby očistíme, omyjeme a osušíme. Steaky osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem a necháme alespoň na 10 minut odstát.

Hříbky nemyjeme, ale jen je očistíme podle potřeby navlhčeným hadříkem a nakrájíme. Hříbky můžeme zaměnit i za jiné houby. Očištěnou šalotku nasekáme na jemno. Česnek oloupeme a rozetřeme. Petrželku nadrobno nasekáme.

V pánvi s olivovým olejem steaky nejprve zprudka orestujeme, poté teplotu snížíme a restujeme dalších 5 - 10 minut podle potřeby a tloušťky steaků. Připravené steaky odebereme, zabalíme do alobalu a necháme stranou.

Do základu, kde jsme restovali maso, přidáme máslo a nasekanou šalotku, kterou lehce osmahneme. Přidáme česnek s hříbky a pomalu restujeme asi 10 minut. Poté podlijeme vývarem, který přivedeme k varu. Do vývaru přimícháme smetanu a vaříme, dokud nám omáčka nezhoustne. Omáčku dochutíme solí, mletým kmínem, nasekanou petrželkou a čerstvě mletým pepřem.

Steaky rozbalíme z alobalu, upravíme na předehřátý talíř a přelijeme hříbkovou omáčkou.

Vepřové steaky s hříbkovou omáčkou podáváme teplé s naší oblíbenou přílohou jako hlavní chod.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Vepřový steak s hříbkovou omáčkou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.