reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Vepřový řízek na gazdovský způsob

Vepřový přírodní řízek je šťavnatý a přiměřeně měkký. Vůně a chuť je po použitých surovinách a přísadách, kroupy a fazole jsou měkké, nerozvařené.


  • 3,3

    10×

    3,3 10
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 549 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 815 hodnocení

Houbová sezóna je tady! Přinášíme tipy na ty nejlepší houbové recepty!

22. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 592 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 661 hodnocení

Za hodinu na stole: Cuketová bábovka krok za krokem

21. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Palačinky na 5 způsobů: Plněné tvarohem, jablíčky i klasické s marmeládou

21. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 561 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Švestky nejen na koláče a knedlíky: Naučte se domácí švestkové víno

20. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 535 hodnocení

Recept na dýňové noky se špenátem krok za krokem

20. 9. 2019

Postup přípravy

Omytou vepřovou kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, nařízneme okrajové blány, poprášíme hladkou moukou a v části horkého tuku opečeme dozlatova po obou stranách.

Očištěnou cibuli nakrájíme najemno a usmažíme dozlatova. Základ zalijeme vodou, vložíme do něj opečené řízky a dusíme doměkka. Měkké řízky vyjmeme a do základu dáme přebrané, vyprané a předem namočené fazole, které uvaříme doměkka.

Pečlivě propláchnuté kroupy uvaříme v dostatečném množství vody doměkka, po uvaření je několikrát propláchneme studenou vodou a necháme je okapat. Vařené kroupy přidáme do základu, smícháme s fazolemi a přidáme utřený česnek a vše dochutíme solí.

Na talíř podáváme fazole s kroupami, na které klademe přírodní vepřový řízek a slaninou, kterou nakrájíme na plátky, nařízneme na hřebínek a opečeme, zdobíme hotové jídlo.

Vhodnou přílohou k vepřovému řízku na gazdovský způsob je bílé pečivo, chléb nebo různé zeleninové saláty.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Vepřový řízek na gazdovský způsob

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.