reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na potření

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 825 hodnocení

Domácí věnečky krok za krokem

16. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 669 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 169 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 566 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 539 hodnocení

Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!

13. 10. 2019

Postup přípravy

Umyté vepřové maso nakrájíme na asi 1 cm široké řízky, které naklepeme. Každý kus řízku z jedné strany podle chuti osolíme a opepříme, poté potřeme hořčicí. Na takto potřené maso položíme plátky anglické slaniny, na které položíme nakrájenou okurku na plátky, přidáme i plátky vajíčka. Maso svineme a zamotáme provázkem.

Masové ptáčky prudce opečeme na olivovém oleji, poté vyjmeme a na výpeku osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Smažíme dozlatova. Maso vložíme zpět a zalijeme horkou vodou, do které přidáme lžíci hořčice. Necháme 20 minut vařit v tlakovém hrnci, aby maso změklo. Maso opět vyndáme. Na pánvi s olivovým olejem orestujeme hladkou mouku, touto směsí zahustíme omáčku a necháme asi tak 10 minut povařit. Do omáčky ještě přidáme zbytek okurky a vejce, které zbyly z ptáčků.

Vepřové ptáčky se slaninou na talíři přeléváme omáčkou a podáváme s brambory.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Vepřový ptáček se slaninou

    Celkový počet komentářů: 1

    • Jandová
      Jandová

      Komentář k receptu Vepřový ptáček se slaninou

      Proč olivový olej? Na tradiční českou kuchyni jen máslo nebo sádlo.

      04.01.2014 22:31:36


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Vepřový ptáček se slaninou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.