reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Vepřový plátek na bylinkách

Vyzkoušejte voňavý vepřový plátek s bylinkami.


  • 3,3

    3,2 7
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Z oregana, bazalky, sladké papriky, chilli papričky , olivového oleje a šťávy z poloviny citronu umícháme marinádu.
Použít můžeme bazalku a oregano sušené, pokud ale máme zdroj čerstvých bylinek, nasekáme najemno hrst lístků bazalky a menší hrstku lístků oregana. Z čerstvých bylinek je marináda voňavější a usmažené maso má výraznější chuť. Do marinády z čerstvých bylinek můžeme přidat i více oleje.

Plátky vepřového masa zlehka naklepeme a z obou stran hustě potřeme marinádou. Naložené maso necháme 12 hodin uležet v chladu.

Vepřové plátky smažíme zprudka na oleji z obou stran, nebo grilujeme na zahradním grilu. Podle chuti osolíme a opepříme. Podáváme je s pečenými brambory a se zeleninovým salátem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Vepřový plátek na bylinkách

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.