reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Vepřový masopustní guláš

Recept na zabijačkový guláš vhodný na oslavy masopustu. Guláš výborně chutná odleželý do druhého dne. Vhodnou přílohou jsou bramborové noky nebo i pečivo.


  • 4,6

    19×

    4,5 19
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 549 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 815 hodnocení

Houbová sezóna je tady! Přinášíme tipy na ty nejlepší houbové recepty!

22. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 592 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 661 hodnocení

Za hodinu na stole: Cuketová bábovka krok za krokem

21. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Palačinky na 5 způsobů: Plněné tvarohem, jablíčky i klasické s marmeládou

21. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 561 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Švestky nejen na koláče a knedlíky: Naučte se domácí švestkové víno

20. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 535 hodnocení

Recept na dýňové noky se špenátem krok za krokem

20. 9. 2019

Postup přípravy

Vepřovou plec očistíme, nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme. Jazyk spaříme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Ostatní vnitřnosti (tedy játra, ledvinku a srdce) omyjeme, zbavíme blanek a žilek a nakrájíme také na kostky. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky a česnek prolisujeme.

Na sádle orestujeme cibuli dozlatova. Přidáme plecko, srdce a jazyk a za stálého míchání necháme maso zatáhnout. Pak vše ochutíme rajským protlakem a sladkou paprikou, krátce orestujeme a podlijeme vývarem. Takto připravenou směs ochutíme bobkovým listem, kmínem a novým kořením, zakryjeme poklicí a zvolna dusíme asi 45 minut. Po této době přidáme k vepřovému masu ledvinky a játra, ochutíme pálivou paprikou a česnekem, podle potřeby podlijeme vývarem a dodusíme doměkka. Nakonec guláš podle chuti okořeníme majoránkou, přisolíme a opepříme.

Vepřový masopustní guláš podáváme s knedlíkem nebo bramborovými noky či jen tak s pečivem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Vepřový masopustní guláš

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.