reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Vepřový masopustní guláš

Recept na zabijačkový guláš vhodný na oslavy masopustu. Guláš výborně chutná odleželý do druhého dne. Vhodnou přílohou jsou bramborové noky nebo i pečivo.


  • 4,3

    22×

    4,2 22
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 653 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 904 hodnocení

Tip na víkend: Úžasné domácí věnečky krok za krokem

21. 2. 2020

Bábovka

4,7 1 651 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 728 hodnocení

Znáte eintopf, quiche nebo kofty? Prověřte své vědomosti mezinárodní kuchyně v našem testu

21. 2. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 132 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 185 hodnocení

Luštěninové rigatoni se sušenými rajčaty a uzeným tofu krok za krokem

20. 2. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 578 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 719 hodnocení

Recept na kuřecí stehna s houbami krok za krokem

19. 2. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 277 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 601 hodnocení

Zažeňte hlad v práci! 6 tipů na rychlé jídlo do krabičky

18. 2. 2020

Postup přípravy

Vepřovou plec očistíme, nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme. Jazyk spaříme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Ostatní vnitřnosti (tedy játra, ledvinku a srdce) omyjeme, zbavíme blanek a žilek a nakrájíme také na kostky. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky a česnek prolisujeme.

Na sádle orestujeme cibuli dozlatova. Přidáme plecko, srdce a jazyk a za stálého míchání necháme maso zatáhnout. Pak vše ochutíme rajským protlakem a sladkou paprikou, krátce orestujeme a podlijeme vývarem. Takto připravenou směs ochutíme bobkovým listem, kmínem a novým kořením, zakryjeme poklicí a zvolna dusíme asi 45 minut. Po této době přidáme k vepřovému masu ledvinky a játra, ochutíme pálivou paprikou a česnekem, podle potřeby podlijeme vývarem a dodusíme doměkka. Nakonec guláš podle chuti okořeníme majoránkou, přisolíme a opepříme.

Vepřový masopustní guláš podáváme s knedlíkem nebo bramborovými noky či jen tak s pečivem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Vepřový masopustní guláš

    Celkový počet komentářů: 1

    • Olga Onderková
      Olga Onderková

      VEPŘOVÝ MASOPUSTNÍ GULÁŠ

      Právě jej vařím - v papiňáku. Nesehnala jsem jazyk a ledvinky. Průběžně chutnám ... je výborný. Miluji v guláši tučnější maso, tak místo plecka jsem dala - špičku bůček. Až se uleží - do zítřka, napíši více ...

      03.02.2020 18:27:42


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Vepřový masopustní guláš

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.