Výborná pochoutka z vepřového jazyka.
Připravíme si nálev: 1/2 hrnku bílého vína, 3 lžíce sojové omáčky, cukr a sůl po jedné lžičce, lžíci solamylu, 2 česnekové stoužky, na kostičky pokrájenou cibulku, kuličkový pepř a nakonec hvězdičku badyánu. Všechny suroviny pouze smícháme, ale nevaříme.
Jazyky uvaříme do poloměkka v osolené vodě. Vložíme je do studené vody, oloupeme je a dáme zpět do horkého vývaru. Do vývaru přidáme umíchaný nálev a dovaříme jazyky do měkka.
Nakonec jazyky vyjmeme a pokrájíme na tenké plátky, které ještě na chvíli vrátímě do vývaru a prohřejeme. Můžeme podávat s bramborovým salátem.
autor Vilienka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena