reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Vepřový hřebínek na zelí

Recept na vepřovou pečeni s kostí pečenou na kysaném zelí a cibuli.


  • 4,7

    27×

    4,7 27
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Vepřovou pečeni omyjeme, osušíme a nařízneme na jednotlivé porce ke kosti. Krájím ji na šest plátků. Dvě velké cibule oloupeme a nakrájíme na hrubo.

Do pekáče vlijeme asi 2 cm vody a přidáme nakrájené cibule. Pečeni položíme do pekáče. Postupně plátky rozevřeme a uvnitř okořeníme utřeným nebo sušeným česnekem, drceným kmínem, solí a čerstvě mletým pepřem. Vložíme snítku čerstvého rozmarýnu a plátek uzeného špeku.

Plátky přitiskneme k sobě, pokud chceme mít hřebínek perfektní, ovážeme pečínku potravinářským provázkem. Přikryjeme druhým pekáčem a dáme péct na 75 minut do trouby. Mezitím vymačkáme z kysaného zelí šťávu. Zelí potom vmícháme do cibule a odkrytou pečeni dopečeme. V mé troubě počítám dalších 30 minut.

Vepřový hřebínek na zelí podáváme podle chuti s vařeným bramborem, dobře chutná také s knedlíkem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Vepřový hřebínek na zelí

    Celkový počet komentářů: 1

    • sikulka
      sikulka

      Skvělý recept

      Recept vypadá lákavě, samé dobré věci, tak jsem to právě šoupla do trouby a uvidíme.

      03.05.2015 23:30:59

    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Vepřový hřebínek na zelí

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.