500 g | vepřová plec | |
1 plechovka | Fazole v chilii omáčce (450g) | |
marináda | ||
---|---|---|
3 stroužky | česnek | |
2 lžíce | kečup | |
2 lžíce | olivový olej | |
3 lžičky | koření Gyros | |
podle chuti | ||
sůl | ||
podle potřeby | ||
olej na smažení |
Vepřové maso rozkrájíme na malé kousky nebo na nudličky. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Maso promícháme s kečupem, olivovým olejem, česnekem a gyros kořením. Necháme uležet, nejlépe do druhého dne. Naložené maso zprudka osmažíme na rozpáleném oleji. Smažíme tak dlouho, dokud není maso měkké a šťáva z masa se nevysmaží. Pak k vepřovému přidáme obsah plechovky "Fazole v chilli omáčce" a společně na prohříváme ještě asi 5 minut. I šťávu z fazolí necháme částečně odpařit. Maso s fazolemi podle chuti osolíme. Vepřový gyros s fazolemi můžeme podávat s těstovinami nebo rýží. Chutná i se smaženými hranolky.
Pečeme vepřové maso: Nejlepší recepty našich babiček
Inspirujte se recepty z vepřového masa, které jsou sice časově náročnější, ale za ten výsledek stojí. Kdy jindy než o víkendu se vrhnout na vepřovou pečeni nebo pomalu pečené koleno.
Vepřová krkovice, panenka i kotleta v originálních receptech
Vepřové maso je v Česku jedním z nejoblíbenějších. Nejlibovějšími druhy vepřového masa jsou kýta, kotleta a panenka. Vybrali jsme pro vás pár receptů, které užijete o víkendu na slavnostní oběd, ale i přes týden jako rychlovku pro celou rodinu.
Autor:Dana
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena