reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Vepřový gulášek

Recept na chutný, dobrý a rychlý oběd nebo večeři ke kterému lze jako přílohu podávat knedlíky, brambory, rýži či chléb.


  • 4,6

    29×

    4,5 29
  • 2 hod

  • 20×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby



Energetická hodnota

1200 kJ / 286,6 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 652 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 904 hodnocení

Znáte eintopf, quiche nebo kofty? Prověřte své vědomosti mezinárodní kuchyně v našem testu

21. 2. 2020

Bábovka

4,7 1 650 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 727 hodnocení

Luštěninové rigatoni se sušenými rajčaty a uzeným tofu krok za krokem

20. 2. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 130 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 184 hodnocení

Recept na kuřecí stehna s houbami krok za krokem

19. 2. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 578 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 719 hodnocení

Zažeňte hlad v práci! 6 tipů na rychlé jídlo do krabičky

18. 2. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 277 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 600 hodnocení

Luštěninové saláty: Jak na zdravý oběd, který opravdu chutná

17. 2. 2020

Postup přípravy

Vepřové maso nakrájíme na větší kousky, cibuli nadrobno. Na oleji (sádle) necháme zpěnit nakrájenou cibuli tak, aby zůstala světlá. Potom ji posypeme mletou paprikou a dobře rozmícháme. Na to vložíme nakrájené maso, osolíme, okmínujeme a prudce opečeme po všech stranách. Potom podlijeme horkou vodou, přiklopíme pokličkou a dusíme.

Když je maso téměř měkké, vydusíme šťávu až zůstane jenom tuk, zasypeme hladkou moukou nebo strouhanou chlebovou kůrkou a za stálého míchání opražíme. Potom zředíme vlažnou vodou, dobře rozmícháme, přidáme rozetřený česnek, lžíci jemného a lžíci ostrého kečupu a dodusíme doměkka. Občas zamícháme, aby se šťáva nepřipalovala a podle potřeby podléváme horkou vodou. Nakonec podle chuti přisolíme.

Vepřový gulášek podáváme s houskovým knedlíkem, s vařenými brambory sypanými sekanou petrželkou nebo s chlebem. Maso můžeme ozdobit cibulí nakrájenou na kolečka.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Vepřový gulášek

    Celkový počet komentářů: 4
    • stavros666
      stavros666

      vepřový gulášek

      Dělám ho často,příprava jednoduchá a rychlá,Cibuli smažím do tmava,protože gulášek potřebuje i tmavší barvičku a aby byl pikantnější,přidávám doma vypěstované chilli papričky,které samozřejmě rozdrtím.Jako přílohu můžete vše,na co máte zrovna chuť.Posílám fotografii...porcička gulášku s vrtulema....///

      02.05.2015 13:31:07

    • Týnka
      Týnka

      Sic jsem ho vařila trošku jinak a bez kečupu ale jinak dobrý :D

      03.08.2012 12:46:32

    • MiraH
      MiraH

      "... zpěnit cibuli tak, aby zůstala světlá ..."
      "... zamícháme, aby se šťáva nepřipalovala ..."
      "... přidáme lžíci jemného a lžíci ostrého kečupu ..."
      Snad takhle nikdo nevaří guláš!?

      13.09.2011 08:32:26


      • Leniik
        Leniik

        Nééé tohle je vražda !!!! Tohle není guláš. Cibule se musí osmahnout dotmava. A kečup??? co ten má co dělat v guláši??? Jak tehle recept může mít hodnocení 4,7 nechápu :(

        28.01.2012 09:11:49


    Nalezeno receptů: 4

    Přidat příspěvek k receptu Vepřový gulášek

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.