Vepřový gulášek

2 hod | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 14943x
Recept na chutný, dobrý a rychlý oběd nebo večeři ke kterému lze jako přílohu podávat knedlíky, brambory, rýži či chléb.
Komentáře receptu 4
Uvařil jsem to (Recept vařilo 20 lidí)


Postup přípravy receptu

Vepřové maso nakrájíme na větší kousky, cibuli nadrobno. Na oleji (sádle) necháme zpěnit nakrájenou cibuli tak, aby zůstala světlá. Potom ji posypeme mletou paprikou a dobře rozmícháme. Na to vložíme nakrájené maso, osolíme, okmínujeme a prudce opečeme po všech stranách. Potom podlijeme horkou vodou, přiklopíme pokličkou a dusíme.

Když je maso téměř měkké, vydusíme šťávu až zůstane jenom tuk, zasypeme hladkou moukou nebo strouhanou chlebovou kůrkou a za stálého míchání opražíme. Potom zředíme vlažnou vodou, dobře rozmícháme, přidáme rozetřený česnek, lžíci jemného a lžíci ostrého kečupu a dodusíme doměkka. Občas zamícháme, aby se šťáva nepřipalovala a podle potřeby podléváme horkou vodou. Nakonec podle chuti přisolíme.

Vepřový gulášek podáváme s houskovým knedlíkem, s vařenými brambory sypanými sekanou petrželkou nebo s chlebem. Maso můžeme ozdobit cibulí nakrájenou na kolečka.

autor receptu:

Vepřový gulášek

Počet přidaných receptů: 1

Ingredience

na porce

Energetický příjem

Vepřový gulášek - vypočítali jsme, že jedna porce připravená z uvedeného množství surovin představuje přibližný energetický příjem: 1200 kJ / 286,6 kCal (na 1 porci)
4,6
skvělý recept
26 hlasujících
  • Recept Vepřový gulášek - Vepřový gulášek zahuštěný chlebem a přiostřený chilli papričkami - sušenými a rozemletými. Gulášek podáváme s vrtulemi
  • Recept Vepřový gulášek - Výborný gulášek i s těstovinami.


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Vepřový gulášek

Celkový počet komentářů: 4
  • vepřový gulášek 02.05.2015 13:31:07

    Dělám ho často,příprava jednoduchá a rychlá,Cibuli smažím do tmava,protože gulášek potřebuje i tmavší barvičku a aby byl pikantnější,přidávám doma vypěstované chilli papričky,které samozřejmě rozdrtím.Jako přílohu můžete vše,na co máte zrovna chuť.Posílám fotografii...porcička gulášku s vrtulema....///

  • Sic jsem ho vařila trošku jinak a bez kečupu ale jinak dobrý :D

  • MiraH 13.09.2011 08:32:26

    "... zpěnit cibuli tak, aby zůstala světlá ..."
    "... zamícháme, aby se šťáva nepřipalovala ..."
    "... přidáme lžíci jemného a lžíci ostrého kečupu ..."
    Snad takhle nikdo nevaří guláš!?

    • Nééé tohle je vražda !!!! Tohle není guláš. Cibule se musí osmahnout dotmava. A kečup??? co ten má co dělat v guláši??? Jak tehle recept může mít hodnocení 4,7 nechápu :(

Nalezeno receptů: 4
Přidat příspěvek k receptu Vepřový gulášek
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Červená řepa - pro zdraví a sílu v době podzimu

    Červená řepa - pro zdraví a sílu v době podzimu

    Červená řepa je v našich podmínkách přirozeně se vyskytující plodinou a její přínos pro naše zdraví je ne-li opomíjený, pak určitě nedoceněný. Může snad za to fakt, že mnozí z nás ji neměli rádi jako děti? Možná, ale proč ji přehlížet i dál? Něco takového si tenhle malý podzimní zázrak určitě nezaslouží.

  • Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Rána už jsou mnohdy pěkně studená a někteří z nás, především pak děti, se už v těchto dnech zase potýkají s rýmou. Rýma dokáže být hodně nepříjemná, komu by se nelíbilo mít od ní aspoň jeden rok pokoj? Možná víme, jak na to. Už jste slyšeli o léčivé rostlince lidově zvané rýmovník? Ta se prý dokáže s rýmou pěkně vypořádat a vám od ní pomoci. Pojďme se tedy seznámit!




přidat nový recept