reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Vepřový gulášek

Recept na chutný, dobrý a rychlý oběd nebo večeři ke kterému lze jako přílohu podávat knedlíky, brambory, rýži či chléb.


  • 4,6

    29×

    4,5 29
  • 2 hod

  • 20×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby



Energetická hodnota

1200 kJ / 286,6 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 543 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 813 hodnocení

Přírodní lékárnička: Hlávkové zelí a jeho využití nejen v kuchyni

16. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 590 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 659 hodnocení

Jak žít s bezlepkovou dietou

16. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

6 nejlepších receptů na jablečný štrúdl

15. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 559 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Videorecept: Tradiční podzimní dýňová polévka podle šéfkuchaře

15. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 532 hodnocení

Recept na jakoukoli oslavu: Sýrová roláda krok za krokem

14. 9. 2019

Postup přípravy

Vepřové maso nakrájíme na větší kousky, cibuli nadrobno. Na oleji (sádle) necháme zpěnit nakrájenou cibuli tak, aby zůstala světlá. Potom ji posypeme mletou paprikou a dobře rozmícháme. Na to vložíme nakrájené maso, osolíme, okmínujeme a prudce opečeme po všech stranách. Potom podlijeme horkou vodou, přiklopíme pokličkou a dusíme.

Když je maso téměř měkké, vydusíme šťávu až zůstane jenom tuk, zasypeme hladkou moukou nebo strouhanou chlebovou kůrkou a za stálého míchání opražíme. Potom zředíme vlažnou vodou, dobře rozmícháme, přidáme rozetřený česnek, lžíci jemného a lžíci ostrého kečupu a dodusíme doměkka. Občas zamícháme, aby se šťáva nepřipalovala a podle potřeby podléváme horkou vodou. Nakonec podle chuti přisolíme.

Vepřový gulášek podáváme s houskovým knedlíkem, s vařenými brambory sypanými sekanou petrželkou nebo s chlebem. Maso můžeme ozdobit cibulí nakrájenou na kolečka.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Vepřový gulášek

    Celkový počet komentářů: 4
    • stavros666
      stavros666

      vepřový gulášek

      Dělám ho často,příprava jednoduchá a rychlá,Cibuli smažím do tmava,protože gulášek potřebuje i tmavší barvičku a aby byl pikantnější,přidávám doma vypěstované chilli papričky,které samozřejmě rozdrtím.Jako přílohu můžete vše,na co máte zrovna chuť.Posílám fotografii...porcička gulášku s vrtulema....///

      02.05.2015 13:31:07

    • Týnka
      Týnka

      Sic jsem ho vařila trošku jinak a bez kečupu ale jinak dobrý :D

      03.08.2012 12:46:32

    • MiraH
      MiraH

      "... zpěnit cibuli tak, aby zůstala světlá ..."
      "... zamícháme, aby se šťáva nepřipalovala ..."
      "... přidáme lžíci jemného a lžíci ostrého kečupu ..."
      Snad takhle nikdo nevaří guláš!?

      13.09.2011 08:32:26


      • Leniik
        Leniik

        Nééé tohle je vražda !!!! Tohle není guláš. Cibule se musí osmahnout dotmava. A kečup??? co ten má co dělat v guláši??? Jak tehle recept může mít hodnocení 4,7 nechápu :(

        28.01.2012 09:11:49


    Nalezeno receptů: 4

    Přidat příspěvek k receptu Vepřový gulášek

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.