reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Vepřový gulášek

Recept na chutný, dobrý a rychlý oběd nebo večeři ke kterému lze jako přílohu podávat knedlíky, brambory, rýži či chléb.


  • 4,6

    29×

    4,5 29
  • 2 hod

  • 20×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby



Energetická hodnota

1200 kJ / 286,6 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 823 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 045 hodnocení

Nejlepší recepty na domácí knedlíky: K pečené huse, bůčku i ke guláši

30. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 764 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 857 hodnocení

KVÍZ: Jak hodně se vyznáte ve vínu? Vyzkoušejte se!

30. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

Svatomartinské hody - 6 nejlepších receptů na dokonalou hostinu

29. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 617 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Halloweenské recepty: Jednoduché, rychlé a zdravé

29. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 296 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 704 hodnocení

Dušené červené zelí s brusinkami krok za krokem

28. 10. 2020

Postup přípravy

Vepřové maso nakrájíme na větší kousky, cibuli nadrobno. Na oleji (sádle) necháme zpěnit nakrájenou cibuli tak, aby zůstala světlá. Potom ji posypeme mletou paprikou a dobře rozmícháme. Na to vložíme nakrájené maso, osolíme, okmínujeme a prudce opečeme po všech stranách. Potom podlijeme horkou vodou, přiklopíme pokličkou a dusíme.

Když je maso téměř měkké, vydusíme šťávu až zůstane jenom tuk, zasypeme hladkou moukou nebo strouhanou chlebovou kůrkou a za stálého míchání opražíme. Potom zředíme vlažnou vodou, dobře rozmícháme, přidáme rozetřený česnek, lžíci jemného a lžíci ostrého kečupu a dodusíme doměkka. Občas zamícháme, aby se šťáva nepřipalovala a podle potřeby podléváme horkou vodou. Nakonec podle chuti přisolíme.

Vepřový gulášek podáváme s houskovým knedlíkem, s vařenými brambory sypanými sekanou petrželkou nebo s chlebem. Maso můžeme ozdobit cibulí nakrájenou na kolečka.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Vepřový gulášek

    Celkový počet komentářů: 4
    • stavros666
      stavros666

      vepřový gulášek

      Dělám ho často,příprava jednoduchá a rychlá,Cibuli smažím do tmava,protože gulášek potřebuje i tmavší barvičku a aby byl pikantnější,přidávám doma vypěstované chilli papričky,které samozřejmě rozdrtím.Jako přílohu můžete vše,na co máte zrovna chuť.Posílám fotografii...porcička gulášku s vrtulema....///

      02.05.2015 13:31:07

    • Týnka
      Týnka

      Sic jsem ho vařila trošku jinak a bez kečupu ale jinak dobrý :D

      03.08.2012 12:46:32

    • MiraH
      MiraH

      "... zpěnit cibuli tak, aby zůstala světlá ..."
      "... zamícháme, aby se šťáva nepřipalovala ..."
      "... přidáme lžíci jemného a lžíci ostrého kečupu ..."
      Snad takhle nikdo nevaří guláš!?

      13.09.2011 08:32:26


      • Leniik
        Leniik

        Nééé tohle je vražda !!!! Tohle není guláš. Cibule se musí osmahnout dotmava. A kečup??? co ten má co dělat v guláši??? Jak tehle recept může mít hodnocení 4,7 nechápu :(

        28.01.2012 09:11:49


    Nalezeno receptů: 4

    Přidat příspěvek k receptu Vepřový gulášek

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.