reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Vepřový guláš se zelím

Recept na vepřový guláš s kysaným zelím a smetanou, ochucený česnekem a koprem.


  • 4,8

    49×

    4,7 49
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 698 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 930 hodnocení

Droždí: Jak na to, aby se kynuté moučníky povedly na výbornou?

31. 3. 2020

Bábovka

4,7 1 669 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 748 hodnocení

Vařte levně a ze zbytků - ulevíte peněžence i planetě, navíc si skvěle pochutnáte

30. 3. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 138 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 190 hodnocení

Tip na neděli: Úžasný karamelový koláč s tvarohem

29. 3. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,2 587 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 736 hodnocení

Jak využít karanténu: Upečte si rychlé domácí rohlíky podle Markéty

28. 3. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 280 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 620 hodnocení

Tímto obědem potěšíte celou rodinu: Výborné boloňské špagety krok za krokem

27. 3. 2020

Postup přípravy

Vepřové maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kostky. Cibuli oloupeme a usekáme nadrobno. Oloupaný česnek prolisujeme. Čerstvý kopr pokrájíme.

Na oleji necháme zpěnit cibuli. Potom přidáme červenou mletou papriku a kmín. Vše krátce orestujeme a vmícháme maso, které ze všech stran necháme zatáhnout. Zmírníme teplotu a vše ochutíme solí, pepřem, česnekem a koprem. Maso zakryjeme a dusíme ve vlastní šťávě do poloměkka.

Potom k masu přidáme pokrájené kysané zelí a za občasného podlévání vývarem dovaříme doměkka. Nakonec pokrm zjemníme rozšlehanou zakysanou smetanou a krátce necháme přejít varem.

Vepřový guláš se zelím, ochucený paprikou, česnekem a koprem, podáváme s knedlíkem, bramborem nebo noky.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Vepřový guláš se zelím

    Celkový počet komentářů: 9
    • Mulchr
      Mulchr

      gulášek vynikající

      joannyle impertinentní příprcy si strčte do kastrolu a nezapomeňte se pak o recept podělit kašparo

      07.09.2014 19:40:00

    • cesilko
      cesilko

      se opičíš

      já bych řekl že normální SEGEDÍN

      31.10.2010 10:21:44

    • Joannyle
      Joannyle

      A co tak to nazvat pravym jmenem?

      Takovych receptu bych zde napsala tisice.... pridala jsi kopr do segedinskeho gulase a je z toho "veprovy gulas se zelim.... mysl;im si ze, se to nedela!!!!!

      31.10.2010 08:04:04


      • Jarka.P.
        Jarka.P.

        Re: A co tak to nazvat pravym jmenem?

        Zdravím všechny „přídavkáře“ k mému receptu „ vepřový guláš se zelím“ – Recept jsem takto nazvala právě proto, že pro mnoho lidi složení ingrediencí : vepřové maso, kysané zelí, cibule, paprika a zakysaná smetana znamená - segedínský guláš. Protože mám úctu k maďarské kuchyni pojmenovala jsem tento pokrm prostě po česku. Tato příprava guláše odpovídá sekelské kuchyni s přídavkem kopru. Stejně tak jako v české kuchyni , tak i v maďarské najdete pro přípravu pokrmů stejných názvů rozličná koření , někde se přidává česnek, jinde zase bobkový list. Každý z těchto maďarských gulášů má svoji specifickou krajovou chuť. Doufám, že jsem Vám to milá pisatelko tak trochu objasnila. Samozřejmě se potěším, až od Vás uvidím nějaký receptík na těchto stránkách. Zatím je tam nulička.

        03.11.2010 05:02:09


    Nalezeno receptů: 9

    Přidat příspěvek k receptu Vepřový guláš se zelím

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.