reklama
hledat uživatel
       

Vepřový džuveč

Recept na zapečené vepřové maso se zeleninou a rýží.


  • 3,9

    3,8 7
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 525 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,6 802 hodnocení

12 nejoblíbenějších receptů z dýně

20. 8. 2019

Bábovka

4,7 1 583 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 650 hodnocení

Jak na to: Výroba sušeného ovoce

20. 8. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 159 hodnocení

Videorecept na Slaný koláč s rajčaty a cibulí

19. 8. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 555 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 666 hodnocení

Co s přebytky zeleniny: Zkuste ji zmrazit a uchovat na zimu

19. 8. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,5 266 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 526 hodnocení

Hrníčkové recepty: Vyzkoušejte rychlé koláče bez vážení

18. 8. 2019

Postup přípravy

Rýži spaříme vařící vodou, slijeme a ještě dvakrát propláchneme studenou vodou. Uvaříme ji v osolené vodě téměř doměkka. Scedíme a necháme okapat. Očištěné papriky nakrájíme na nudličky, oloupaná rajčata na plátky a oloupané syrové brambory na kostky. Vepřové maso otřeme vlhkou utěrkou a nakrájíme na kostky.

Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli. Přidáme vepřové maso, osolíme a dusíme doměkka. K měkkému přidáme uvařenou rýži, nakrájenou zeleninu a brambory. Vše poprášíme mletou paprikou, osolíme a promícháme. Hmotu rozložíme do vymaštěného pekáče, zalijeme smetanou a vložíme do středně vyhřáté trouby. Vepřový džuveč pečeme asi 45 minut.

Vepřový džuveč podáváme s topinkami nebo slaným pečivem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Vepřový džuveč

    Celkový počet komentářů: 4
    • Premio
      Premio

      Pokud už používáte rýži,tak rýže se neproplachuje a spařit rýži vařící vodou, tak to je vražda rýže.

      19.09.2013 18:55:03

      • pulidu
        pulidu

        Jestliže mi "výrobce" napíše, že rýži mám propláchnout, tak asi ví proč, když zná prostředí, kde se rýže sáčkuje. A vařící vodou spařila rýži už moje prababička a že ji uměla připravit jako nikdo. Tak co s tím?

        Další aspekt je, že muži jsou při vaření trochu čuňátka, neopláchnou maso, bylinky. Rozhodně se mnozí nesnaží oškrábat i kořenovou zeleninu. Tak jestli názor na nemytou rýži, nevzniká někde tam.
        Na druhé straně jsem viděla pořad britské televize a tam kuchařka také radila neproplachovat rýži, protože to nejzdravější se tím opláchne. Ale pak vzniká otázka, zda dát přednost hygieně nebo prospěšnosti, zvlášť, když většina produktu je z Asie a tam se moc s čistotou nepářou.

        Tak kozo raď!

        20.09.2013 09:06:43

    • Stepanka
      Stepanka


      s tou smetanu jste to pos.... ani ta ryže neni treba předveřovat nebo v receptu jsou brambory a ryže je uvařena richlei neš brambory tutiž ve finale ryže bude jak blato.
      dzuveč pochazi z Bulharske kuhini a ja jsem bulharka a ti jidla vařim obsahuji hodně zelenini a jsou zdrave
      Ja do džuveču ryžu ne davam.Na jeden oběd pro 3 os.davam 1 velka cibule na polměsičky,lehce osmahnu,maso,sadkou papriku a ihned nato vsipnu nakrajene 3 rajčata na drobno (ABY SE MI NE PŘIPALILA TÁ SLADKA PAPRIKA)promicham a už přisypavam 1kompotova miska hrašek ,1kompotovamiskazelene lusky(TI MUŽOU BYT MRAŽENE)miska pokrajene papriki na nudličky,a 3brambory na kostečky.To vše pripravuji vnejakim kstrolu nebo větši panev a potom přesipu do vhodneho pekačku,osolim opepřim.pokud je petrželka přidamji nadrbno,zalii teplou vodu(samozřeimě skusimje li dobře ochucene) adavam do trouby na 180,190 najimin na hodinu-aš jsou brambory měke.Jelikoš nemame radi moc suche asi pul hodinu pred konce přidam hrnek vody s lžici mouky ,lehce promycham,necham povařit aje hotovo.Jime to s chlebem.

      19.09.2013 13:07:46



    Nalezeno receptů: 4

    Přidat příspěvek k receptu Vepřový džuveč

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.