Chutný hlavní chod z vepřového masa, ke kterému se jako příloha hodí zelí s houskovým knedlíkem. Recept na vydatný oběd.
4 ks | cibule |
1 kg | vepřový bůček |
1 l | černé pivo |
podle chuti | |
---|---|
10 paliček | česnek |
1 špetka | sůl |
1 lžíce | majoránka |
2 lžičky | drcený kmín |
Cibuli očistíme, nakrájíme na kolečka a dáme na plech. Maso omyjeme pod tekoucí vodou od případných nečistot a řádně jej nasolíme ze všech stran. Vepřové maso položíme na nakrájenou cibuli, posypeme drceným kmínem a oloupeme si česnek. Když je česnek už čistý, rozdrtíme ho nožem a pokládáme po povrchu masa. Celé podlijeme půl litrem černého piva tak, abychom nespláchli koření z masa na plech. Případně můžeme přilít i trochu vody. Vepřový bůček na černém pivu pečeme v předehřáté troubě zvolna při 180° - 200 °C asi 75 minut a občas podléváme. Když je bůček hotový, vyndáme ho z trouby a posypeme jemně drcenou majoránkou. Bůček necháme ještě chvilku dojít ve vypnuté troubě. Vepřový bůček na černém pivu podáváme se zelím a houskovým knedlíkem.
Jak uvařit poctivý houskový knedlík
Václav Frič - šéfkuchař restaurace Na pekárně, nás v následujícím videu naučí vařit poctivý houskový knedlík.
Marinovaný bůček na grilu krok za krokem
Recept na marinovaný bůček opečený na grilu, který se zaručené podaří a bude vonět až k sousedům.
autor Libuška Chroncová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena