Recept na českou klasiku. Vepřové výpečky s bramborovým knedlíkem a špenátem.
10 stroužků | česnek |
3 ks | cibule |
1 kg | vepřové maso |
podle potřeby | |
---|---|
olej | |
podle chuti | |
sůl | |
mletý pepř |
Maso nakrájíme na kostičky. Zeleninu očistíme. Cibuli nakrájíme najemno, česnek nakrájíme na drobno, můžeme i prolisovat. Vše dáme do pekáče. Přidáme olej, osolíme a opepříme podle chuti. Za občasného promíchání pečeme výpečky ve vyhřáté troubě asi hodinu. Pokud je potřeba, podléváme je malým množstvím vody. Na závěr zaprášíme moukou, promícháme a ještě 10 minut výpečky propečeme. Mezitím si připravíme špenát a uvaříme knedlíky, jak máme rádi. Vepřové výpečky na česneku podáváme se špenátem a bramborovými knedlíky. Výpečky lze podávat i se zelím a houskovým knedlíkem.
Recept na pečené vepřové maso se zelím krok za krokem
Máte rádi vepřové? A se zelím? Pak právě tento recept přijde vhod. Pečené vepřové na zelí a slanině nemá chybu!
Pečeme vepřové maso: Nejlepší recepty našich babiček
Inspirujte se recepty z vepřového masa, které jsou sice časově náročnější, ale za ten výsledek stojí. Kdy jindy než o víkendu se vrhnout na vepřovou pečeni nebo pomalu pečené koleno.
autor Martin Křemenák
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena