reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Vepřové výpečky na česneku

Recept na českou klasiku. Vepřové výpečky s bramborovým knedlíkem a špenátem.


  • 4,2

    153×

    4,1 153
  • 1 h 30 min

  • 11×

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Energetická hodnota

2600 kJ / 621,1 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 824 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 045 hodnocení

Jak na kynuté těsto?

31. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 764 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 857 hodnocení

Recept na zelňačku s klobásou krok za krokem

31. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

Palačinkový dort krok za krokem

31. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 617 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 804 hodnocení

Nejlepší recepty na domácí knedlíky: K pečené huse, bůčku i ke guláši

30. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 296 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 705 hodnocení

KVÍZ: Jak hodně se vyznáte ve vínu? Vyzkoušejte se!

30. 10. 2020

Postup přípravy

Maso nakrájíme na kostičky. Zeleninu očistíme. Cibuli nakrájíme najemno, česnek nakrájíme na drobno, můžeme i prolisovat. Vše dáme do pekáče. Přidáme olej, osolíme a opepříme podle chuti.

Za občasného promíchání pečeme výpečky ve vyhřáté troubě asi hodinu. Pokud je potřeba, podléváme je malým množstvím vody. Na závěr zaprášíme moukou, promícháme a ještě 10 minut výpečky propečeme.

Mezitím si připravíme špenát a uvaříme knedlíky, jak máme rádi.

Vepřové výpečky na česneku podáváme se špenátem a bramborovými knedlíky. Výpečky lze podávat i se zelím a houskovým knedlíkem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Vepřové výpečky na česneku

    Celkový počet komentářů: 17
    • pepa
      pepa

      Komentář k receptu Vepřové výpečky na česneku

      Jakou zeleninu?

      26.10.2020 10:44:32

    • Verjuu
      Verjuu

      Zdravím, můžu se jen zeptat, proč se na závěr výpečky zaprašují moukou? :) Nemám s pečením masa moc zkušeností, takže jsem se s tím ještě nesetkala. Díky! :)

      11.08.2020 21:22:44


    • Radovan
      Radovan

      Fakt asi dobrý, jen člověk bez zkušeností by rád věděl na kolik má tu troubu nastavit.

      04.04.2020 08:23:23

      • Racky
        Racky

        Re: výpečky

        Taky mě zarazilo, že teplotu nauvedli. Ale ono je to jedno. Teplota trouby není důležitá. Dlouho jsem si to neuvědomil, ale teď chápu, že je důležitá teplota masa.

        Čili do toho vrazim teploměr a až tam je 70°C, troubu vypnu.

        Čim nižší teplota pečení, tím lahodnější maso a tím déle to trvá. Ano, na pečení stačí i 70-80°C.

        Jen pozor, příliš vysoká teplota by sežehla povrch a vnitřek by byl nedopečený - měl by tedy třeba jen 50°C.

        Podle mě se teplotou 160°C nic nezkazí. Nakonec bych ještě pustil gril, aby byla kůrčička

        25.09.2020 16:45:13

    • stavros666
      stavros666

      Vepřové výpečky

      Děkuji za inspiraci,udělaljsem je opět a všichni jsme si pochutnali.Ale proboha,proč do toho někdo dává OLEJ,to skutečně nechápu.Posílám opět fotografii jedné porcičky a přeji všem dobrou chuť....///

      02.12.2019 11:43:46

    • Tomáš
      Tomáš

      Kde je zelenina

      Rád bych věděl o jaké zelenině se tu bavíme. V rozpisu krom cibule a česneku není vůbec nic.

      16.04.2016 19:54:02


    Nalezeno receptů: 17
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Vepřové výpečky na česneku

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.