reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Plátky masa omyjeme, okraje nařízneme a maso lehce naklepeme. Poté
kotlety osolíme, opepříme, posypeme kmínem a obalíme v hladké mouce. Na pánev nalijeme olej a kotlety z obou stran krátce opečeme. Maso vyndáme na talíř a zakryjeme poklicí, aby neoschlo.

Zelí přesypeme do cedníku a necháme odkapat. Cibuli oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Klobásu nakrájíme také na kolečka. Petrželku omyjeme a nasekáme najemno.

Do pekáčku dáme odkapané zelí, které posypeme nakrájenou cibulí a promícháme. Poté zelí posypeme nakrájenou klobásou, nasekanou petrželkou a nakonec na zelí rozložíme opečené kotlety. Takto připravený pokrm zalijeme výpekem z pánve a bílým vínem a dáme péct do předehřáté trouby. Pečeme zhruba 30 minut.

Hotové vepřové v alsaském zelí podáváme s bramborami nebo bramborovým knedlíkem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Vepřové v alsaském zelí

    Celkový počet komentářů: 1

    • Lachtan Áda
      Lachtan Áda

      Nebyla klobása, tak jsem ji nahradil slaninou a sladkou paprikou. Přiblížilo se to Maďarsku, ale přesto to bylo skvělý

      06.11.2011 15:22:57

    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Vepřové v alsaském zelí

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.