reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Vepřové steaky s restovanou šalotkou

Jídlo velmi chutné a přitom jednoduché na přípravu. Recept na vepřové steaky přelité omáčkou a obložené šalotkou.


  • 2,9

    48×

    2,9 48
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Šalotky oloupeme.

Na pánvi rozpustíme máslo a přibližně 3 minuty na něm restujeme šalotku. Přimícháme cukr a za neustálého míchání opět restujeme tři minuty, až cukr zkaramelizuje. Celý proces nesmí trvat déle než 6 minut, protože pak by šalotka ztratila chuť.

Pak vše zalijeme octem a vývarem a 10 minut vaříme na mírném ohni. Pak šťávu zahustíme zakoupenou hotovou jíškou a vše hodně okořeníme.

Vepřové steaky omyjeme a dobře osušíme papírovou utěrkou. Osolíme, opepříme a v rozpáleném oleji opékáme z každé strany přibližně 3 minuty.

Maso rozložíme na talíře, obložíme šalotkou, přelijeme omáčkou a servírujeme.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Vepřové steaky s restovanou šalotkou

    Celkový počet komentářů: 1
    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Vepřové steaky s restovanou šalotkou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.