reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Vepřové srdce na špeku

Názory na konzumaci vnitřností se různí, u nás je však máme rádi


  • 3,2

    84×

    3,2 84
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 041 hodnocení

Těstoviny v podzimním jídelníčku: Zapečte je!

21. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 760 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

KVÍZ: Je meloun ovoce, nebo zelenina? Otestuj svoji znalost!

21. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 220 hodnocení

Kupujeme hovězí maso: Víte, jak upravit hovězí roštěnec, kližku či plec?

21. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 615 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 802 hodnocení

Bylinky našich babiček aneb jak přírodní cestou utužit své zdraví

21. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 702 hodnocení

Batáty, sladké brambory v našem jídelníčku: Jak je chutně připravit?

20. 10. 2020

Postup přípravy

Srdce omyjeme a nakrájíme na úzké proužky. Do hrnce dáme na kostky nakrájenou slaninu, necháme ji rozpustit a pak na ni vložíme rozkrájená srdce. Přidáme na drobno nasekanou cibuli, sůl, pepř, přiklopíme a za občasného míchání dusíme. Podléváme vývarem z masoxu, aby se maso nepřichytilo.

Poloměkké maso zaprášíme moukou, osmahneme a pak podlijeme 5 malými naběračkami horké vody. Přidáme sekanou petrželku, zamícháme a dodusíme do měkka.

Ideální přílohou je vařená rýže.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Vepřové srdce na špeku

    Celkový počet komentářů: 3
    • BlaPe
      BlaPe

      dobrý a jednoduchý recept. Můžou se použít vlastní kreativní nápady, Např, já přidám tymián. Je to super změna.

      04.02.2012 11:49:33

    • Hana Burdová
      Hana Burdová

      Srdce trošku jinak

      Ještě musím dodat, že nakrájené srdce na rozdíl od původního receptu peču, přitom je třeba často podlévat i polévat.

      30.06.2007 13:54:56

    • Hana Burdová
      Hana Burdová

      Srdce trošku jinak

      Ahoj, dříve jsem vepřové srdce nikdy nedělala, na špeku ho pekl můj přítel a mně to taky moc zachutnalo. Já dám do pekáčku kromě špeku i více cibule, třeba na tenká kolečka, jednak ji mám ráda a hodně ochutí i zahustí sos, takže už nemusím přebíjet výslednou chuť moukou. Osolím, opepřím a přidávám několik bobkových listů, kuliček celého pepře a nového koření, tahle kombinace mi osobně i na jiné maso moc chutná. Jím s bramborem nebo i bramborovým knedlíkem a pikantnějším kompotem - brusinky, rybíz, meruňky.

      30.06.2007 13:47:52



    Nalezeno receptů: 3

    Přidat příspěvek k receptu Vepřové srdce na špeku

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.