reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Vepřové srdce na špeku

Názory na konzumaci vnitřností se různí, u nás je však máme rádi


  • 3,2

    84×

    3,2 84
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 625 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 880 hodnocení

Domácí výroba uzenin - připravte si tu nejlepší klobásu, jakou jste kdy jedli!

22. 1. 2020

Bábovka

4,7 1 628 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 709 hodnocení

Omáčky k dochucování salátů: Dodají jídlu šmrnc!

21. 1. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 181 hodnocení

Rychlé obědy do krabičky - stačí 45 minut a máte skvělé jídlo do práce

20. 1. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 576 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 707 hodnocení

Čokoládový Sacher dort krok za krokem

19. 1. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 276 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 582 hodnocení

Šéfkuchařův videorecept: Jak na nakládaný sýr, kterým oslníte nejednu návštěvu?

18. 1. 2020

Postup přípravy

Srdce omyjeme a nakrájíme na úzké proužky. Do hrnce dáme na kostky nakrájenou slaninu, necháme ji rozpustit a pak na ni vložíme rozkrájená srdce. Přidáme na drobno nasekanou cibuli, sůl, pepř, přiklopíme a za občasného míchání dusíme. Podléváme vývarem z masoxu, aby se maso nepřichytilo.

Poloměkké maso zaprášíme moukou, osmahneme a pak podlijeme 5 malými naběračkami horké vody. Přidáme sekanou petrželku, zamícháme a dodusíme do měkka.

Ideální přílohou je vařená rýže.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Vepřové srdce na špeku

    Celkový počet komentářů: 3
    • BlaPe
      BlaPe

      dobrý a jednoduchý recept. Můžou se použít vlastní kreativní nápady, Např, já přidám tymián. Je to super změna.

      04.02.2012 11:49:33

    • Hana Burdová
      Hana Burdová

      Srdce trošku jinak

      Ještě musím dodat, že nakrájené srdce na rozdíl od původního receptu peču, přitom je třeba často podlévat i polévat.

      30.06.2007 13:54:56

    • Hana Burdová
      Hana Burdová

      Srdce trošku jinak

      Ahoj, dříve jsem vepřové srdce nikdy nedělala, na špeku ho pekl můj přítel a mně to taky moc zachutnalo. Já dám do pekáčku kromě špeku i více cibule, třeba na tenká kolečka, jednak ji mám ráda a hodně ochutí i zahustí sos, takže už nemusím přebíjet výslednou chuť moukou. Osolím, opepřím a přidávám několik bobkových listů, kuliček celého pepře a nového koření, tahle kombinace mi osobně i na jiné maso moc chutná. Jím s bramborem nebo i bramborovým knedlíkem a pikantnějším kompotem - brusinky, rybíz, meruňky.

      30.06.2007 13:47:52



    Nalezeno receptů: 3

    Přidat příspěvek k receptu Vepřové srdce na špeku

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.