reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Vepřové srdce na smetaně

Recept tradiční české kuchyně.


  • 4,6

    61×

    4,5 61
  • 1 h 15 min

  • 12×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 560 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 827 hodnocení

Dokonalé kynuté těsto: Tipy a triky nejen k výběru surovin

18. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 602 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 670 hodnocení

Hraběnčiny řezy krok za krokem

18. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Vydatná italská polévka Minestrone krok za krokem

17. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Jablečný ocet - to nejlepší z přírody

17. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 541 hodnocení

Domácí věnečky krok za krokem

16. 10. 2019

Postup přípravy

Vepřové srdce omyjeme a vložíme do vody. Chvíli samostatně vaříme a lžící sbíráme pěnu, která se nám objevuje na vřící hladině. Srdce vyjmeme a nakrájíme na malé kousky.
Do vyvařené vody přidáme zeleninu, kterou jsme si očistili a nakrájeli nadrobno. Česnek oloupeme a vložíme k zelenině. Dochutíme pepřem, novým kořením, asi lžící vegety, bobkovým listem a troškou soli. Doměkka vyvaříme a vývar se zeleninou propasírujeme - nebo ještě lépe - rozmixujeme.

Z másla, asi lžíce cukru a mouky připravíme světlou jíšku, přidáme rozmixovaný vývar se zeleninou a krátce povaříme. Nakonec omáčku zjemníme šlehačkou a doplníme podle chuti octem a solí.

Do hotové omáčky přidáme kousky srdce. Podáváme s vařeným bramborem, knedlíkem, případně i rýží. Omáčka z vepřového srdce se hodí k jakékoliv příloze.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Vepřové srdce na smetaně

    Celkový počet komentářů: 20
    • Jana
      Jana

      Komentář k receptu Vepřové srdce na smetaně

      Jednoduchá,rychlá a laciná omáčka,srdce dám příště do papiňáku.Jinak jsme si pochutnali a s jasmínovou rýží byla omáčka dobrá.

      22.03.2015 12:59:52

    • irena (tecka) bydzovska
      irena (tecka) bydzovska

      Komentář k receptu Vepřové srdce na smetaně

      Dobrý den. Vepřové srdce na smetaně jsem vařila poprvé. Tyto typy omáček máme rádi. Akorát to srdce jsem měla vařit o několik minut déle.

      16.04.2014 07:31:34

    • hanahama
      hanahama

      Levný vynikající recept

      Chválím levný a při tom opravdu výborný recept na rodinný oběd, já jsem si jej ještě vylepšila čerstvě nasbíranými hříbky a nedala jsem tam tu vegetu, tak jsem zvědavá, co na to moji strávníci doma řeknou :)

      28.09.2013 10:49:32


    • františek
      františek

      víte proč?

      Proč se nedaří udělat hustější omáčku?
      Kde asi dělám chybu. Děkuji.

      29.04.2013 13:00:54

    • Žán
      Žán

      Bylo by taky dobré uvést přibližnou dobu vaření

      27.02.2013 10:20:59

    • Ola
      Ola

      náhodou to bylo mocinky dobré,takže ten kdo tam napsal ten nesmysl,že to není dobré,tak ten to jistě nevařil,protože jinak by sem nemohl napsat takovou pitomost.

      11.05.2012 13:40:06

    • Terísek-66
      Terísek-66

      Vynikajícííííííí :-)))

      15.02.2011 18:15:08

    • Lenka
      Lenka

      Bylo to podobný jako svíčková,ale moc dobroučký :)

      04.02.2011 19:35:49

    • Petr
      Petr

      no to musi bejt dobrota:cesnek,vegeta do srdce na smetane.Recept tradiční české kuchyně to tam dal nejakej blaze ne.???fuj fuj fuj

      13.01.2011 19:04:01

    • cejnek
      cejnek

      vepřové srdce

      Je to moc dobré a celkem laciné jídlo.Nahradí svíčkovou.

      16.07.2009 16:01:43


    Nalezeno receptů: 20
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Vepřové srdce na smetaně

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.