reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Vepřové srdce na smetaně

Recept tradiční české kuchyně.


  • 4,6

    59×

    4,5 59
  • 1 h 15 min

  • 12×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Vepřové srdce omyjeme a vložíme do vody. Chvíli samostatně vaříme a lžící sbíráme pěnu, která se nám objevuje na vřící hladině. Srdce vyjmeme a nakrájíme na malé kousky.
Do vyvařené vody přidáme zeleninu, kterou jsme si očistili a nakrájeli nadrobno. Česnek oloupeme a vložíme k zelenině. Dochutíme pepřem, novým kořením, asi lžící vegety, bobkovým listem a troškou soli. Doměkka vyvaříme a vývar se zeleninou propasírujeme - nebo ještě lépe - rozmixujeme.

Z másla, asi lžíce cukru a mouky připravíme světlou jíšku, přidáme rozmixovaný vývar se zeleninou a krátce povaříme. Nakonec omáčku zjemníme šlehačkou a doplníme podle chuti octem a solí.

Do hotové omáčky přidáme kousky srdce. Podáváme s vařeným bramborem, knedlíkem, případně i rýží. Omáčka z vepřového srdce se hodí k jakékoliv příloze.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Vepřové srdce na smetaně

    Celkový počet komentářů: 20
    • Jitka
      Jitka

      vepřová srdce lze dobře uvařit jen v papiňáku

      Pokud se vaří jen tak v hrnci s pokličkou a to někdy i několik hodin, záleží na velkosti srdce, získáte vývar např. na omáčku, ale srdíčko je totálně vyvařené. Bez papiňáku je to " běh na delší trat " :-))) !!!!

      14.02.2019 15:13:54

    • Corrie
      Corrie

      Komentář k receptu Vepřové srdce na smetaně

      Hrozně mě mate ta doba vaření.. Co je to chvíli samostatně vaříme? Dál se to srdce už nevaří? Vždyť srdce potřebuje dlouhou dobu vaření.. Je to spíš recept na dobrou smetanovou omáčku, než na srdce na smetaně, nemyslíte? :)

      06.02.2019 14:04:49

    • Petr Gabriel
      Petr Gabriel

      Zajímavost, pokud srdce vaříte dostatečnou dobu a přesto se zdá tvrdé, po vypnutí dojde, změkne. Zhruba 1hod. Srdce vařím častěji a tento postup funguje. Jen je problém to vydržet.

      17.09.2018 18:31:54


    • slamenka5
      slamenka5

      Komentář k receptu Vepřové srdce na smetaně

      Právě se chystám uvařit jídlo podle tohoto receptu. Vzhledem k tomu, že nejsem začátečník, tak mi došlo, že srdce se má vařit do měkka, ale možná by nebylo od věci to do toho receptu napsat. Ta Vegeta se mi tam taky moc nepozdává, což mi nebrání v tom ji tam nedávat. Takže jdu na to a pak dám vědět, jak to bylo dobré.

      16.09.2017 11:29:09

      • slamenka5
        slamenka5

        Re: Komentář k receptu Vepřové srdce na smetaně

        Tak uvařeno a snězeno. Je to dobrá omáčka. Nejvhodnější příloha podle mě je houskový knedlík.

        16.09.2017 15:13:49

      • Toledino
        Toledino

        Re: Komentář k receptu Vepřové srdce na smetaně

        Místo vegety jsem dal čerstvý libeček . A chutnalo , moc ... jen toho masíčka kdyby toliko neubývalo při ochutnávání,viď?�

        11.06.2018 20:28:30

    • Moravák
      Moravák

      Komentář k receptu Vepřové srdce na smetaně

      Propesko nauč se vařit bude to jednodušší snad i toho největšího blba napadne že se musí srdce povařit trochu delší dobu.

      12.11.2016 12:53:50

    • mousie
      mousie

      recept doporučuji všem majitelům větších plemen psů, protože váš čtyřnohý miláček jistě ocení pěkný kus masa, které na rozdíl od vás dokáže rozkousat nebo strávit bez kousání .-).
      vařit o pár minut déle? hmmm, spíš o pár hodin.
      ale vývar dobrý, můžeže z něj udělat polévku nebo třeba i tu smetanovou omáčku, ale to z jakéhokoliv vývaru, škoda toho srdce, dá se připravit i tak, aby bylo jedlé pro lidi

      22.09.2015 23:06:49

    • enoobien
      enoobien

      chemie, chemie amchemie

      Nexhapu jak tu muzete pouzit vegetu. Hned je jidlo zmrveny. Proc pouzivat glutamaty nebo glutamany, kdyz to jde lip bez nich. Jenomze to by se potom muselo opravdu varit a to je problem. Recept neni dobry, ale pro t co ctu. Varila jsem poprve. Muze pripadatmjako vrxhol jejich kulinarstvi. Je to univerzalni recept na podobna jidla aneni to nic moc. Rychlokvaska.

      09.01.2015 13:34:30

    Nalezeno receptů: 20
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Vepřové srdce na smetaně

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.