reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Vepřové srdce na sladké smetaně

Pokud máte rádi vnitřnosti, připravte si vepřové srdce na smetaně podle tohoto receptu. Jde o velmi chutnou úpravu s jemnou sladko-kyselou omáčkou se zeleninou. Recept české kuchyně.


  • 2,4

    17×

    2,4 17
  • 2 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 653 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 904 hodnocení

Tip na víkend: Úžasné domácí věnečky krok za krokem

21. 2. 2020

Bábovka

4,7 1 650 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 728 hodnocení

Znáte eintopf, quiche nebo kofty? Prověřte své vědomosti mezinárodní kuchyně v našem testu

21. 2. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 132 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 185 hodnocení

Luštěninové rigatoni se sušenými rajčaty a uzeným tofu krok za krokem

20. 2. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 578 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 719 hodnocení

Recept na kuřecí stehna s houbami krok za krokem

19. 2. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 277 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 601 hodnocení

Zažeňte hlad v práci! 6 tipů na rychlé jídlo do krabičky

18. 2. 2020

Postup přípravy

Vepřové srdce přeřežeme na polovinu, očistíme, pořádně omyjeme, odblaníme, odřezky masa nevyhazujeme, ale uvaříme z nich vývar, který použijeme během dalšího vaření. Cibuli očistíme, stejně očistíme mrkev, petržel a celer. Všechnu zeleninu pokrájíme na malé kostky. Citron omyjeme, oloupeme a pokrájíme na kolečka.

V hrnci na rozehřátém sádle společně orestujeme pokrájenou zeleninu, přidáme koření a lžičku mleté sladké papriky, kterou necháme za stálého míchání úplně rozpustit. Přihodíme nakrájený citron, připravené vepřové srdce a opečeme. Všechno zalijeme vývarem do výšky masa, podle chuti osolíme, hrnec přikryjeme pokličkou a dusíme na středním plameni doměkka, podle potřeby podlijeme horkým vývarem.

Měkké srdce vybereme a pokrájíme na menší kousky. Z vývaru vybereme koření a rozmixujeme ponorným mixérem do hladké omáčky. V hrnečku rozmícháme mouku se sladkou smetanou, vyrovnáme teploty přidáním naběračky horké šťávy, rozmícháme, vlijeme do omáčky a povaříme asi 15 minut, aby se ztratila chuť syrové mouky. Do zahuštěné smetanové omáčky s rozmixovanou zeleninou vložíme pokrájené uvařené srdce a společně krátce prohřejeme.

Vepřové srdce na smetaně podáváme horké s domácím vařeným kynutým knedlíkem. Jde o velmi chutné jídlo z vepřového srdce v jemné smetanové omáčce se zeleninou příjemné osvěžující sladko-kyselé chuti.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Vepřové srdce na sladké smetaně

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.