reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Vepřové se zelím a bramborem

Recept z jednoho pekáčku, kde máme maso i s přílohou. Kořeněné, voňavé a moc dobré.


  • 3,5

    11×

    3,5 11
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

marináda

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 547 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 815 hodnocení

Za hodinu na stole: Cuketová bábovka krok za krokem

21. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 592 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 661 hodnocení

Palačinky na 5 způsobů: Plněné tvarohem, jablíčky i klasické s marmeládou

21. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Švestky nejen na koláče a knedlíky: Naučte se domácí švestkové víno

20. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 561 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Recept na dýňové noky se špenátem krok za krokem

20. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 535 hodnocení

10+1 otázek: Odhalte ta nejškodlivější éčka v potravinách

19. 9. 2019

Postup přípravy

Maso očistíme, osušíme a nakrájíme na větší kostky nebo menší medailonky. Dáme do misky, zalijeme olejem, přidáme majoránku, kmín a česnekovou pastu. Dobře promícháme a necháme přes noc rozležet. Nesolíme, česneková pasta je dost slaná.

Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky, cibuli oloupeme a nakrájíme na půlkolečka. Na oleji brambory s cibulí krátce osmahneme a vsypeme do velké mísy nebo kastrolu. Kysané zelí necháme okapat a přimícháme k bramborám, dochutíme kmínem, majoránkou a čerstvě mletým pepřem. Nakonec rozdrobíme do směsi půlku bujonu.

Marinované maso zprudka osmahneme na nepřilnavé pánvi a i s vypečenou šťávou promícháme s ostatním. Až teď vsypeme všechno do pekáčku, podlijeme trochou vody a do středu zamáčkneme oloupané stroužky česneku.

Vepřové se zelím a brambory pečeme ve vyhřáté troubě něco přes hodinu, první půlhodinu (i déle) přikryté. Vyzkoušíme, když jsou brambory měkké, šťáva vypečená, máme hotovo.

Vepřové se zelím a bramborem podáváme na oběd.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Vepřové se zelím a bramborem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.