reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Vepřové se zelím a bramborem

Recept z jednoho pekáčku, kde máme maso i s přílohou. Kořeněné, voňavé a moc dobré.


  • 3,7

    12×

    3,6 12
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

marináda

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 040 hodnocení

Červená čočka: Zdravá luštěnina pro každého aneb jak ji zařadit do jídelníčku

20. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 760 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Recept na dušený špenát z čerstvých listů krok za krokem

20. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 220 hodnocení

KVÍZ: Otestujte své kuchařské znalosti: 7 otázek, které vás prozradí

19. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 615 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 801 hodnocení

Lívance krok za krokem jako od babičky

19. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 702 hodnocení

Jak využít kapustu: Závitky plněné masem, kapustové rolky a kapustový mozeček

19. 10. 2020

Postup přípravy

Maso očistíme, osušíme a nakrájíme na větší kostky nebo menší medailonky. Dáme do misky, zalijeme olejem, přidáme majoránku, kmín a česnekovou pastu. Dobře promícháme a necháme přes noc rozležet. Nesolíme, česneková pasta je dost slaná.

Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky, cibuli oloupeme a nakrájíme na půlkolečka. Na oleji brambory s cibulí krátce osmahneme a vsypeme do velké mísy nebo kastrolu. Kysané zelí necháme okapat a přimícháme k bramborám, dochutíme kmínem, majoránkou a čerstvě mletým pepřem. Nakonec rozdrobíme do směsi půlku bujonu.

Marinované maso zprudka osmahneme na nepřilnavé pánvi a i s vypečenou šťávou promícháme s ostatním. Až teď vsypeme všechno do pekáčku, podlijeme trochou vody a do středu zamáčkneme oloupané stroužky česneku.

Vepřové se zelím a brambory pečeme ve vyhřáté troubě něco přes hodinu, první půlhodinu (i déle) přikryté. Vyzkoušíme, když jsou brambory měkké, šťáva vypečená, máme hotovo.

Vepřové se zelím a bramborem podáváme na oběd.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Vepřové se zelím a bramborem

    Celkový počet komentářů: 1

    • Nikola
      Nikola

      vepřové se zelim a bramborem v pekáčku

      Dnes zkouším a už teď to vypadá skvěle , domácí brambor, domácí zelí a kvalitní vepřové. Mňam

      09.11.2019 10:52:17


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Vepřové se zelím a bramborem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.