reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Vepřové se zeleninou na thajský způsob

Snadný recept na výborné jídlo - alternativu k obligátnímu českému knedlu-vepřu. Dobrý způsob, jak do dětí dostat trochu zeleniny v chutném a neobvyklém jídle. Vaření v tlakovém hrnci zkrátí dobu přípravy na polovinu.


  • 3,7

    3,6 6
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

marináda



Postup přípravy

Použijeme vykostěné kotlety, ale klidně můžeme použít i kotlety s kostí, plec nebo stehno či krkovici. Plátky masa jemně naklepeme, osolíme, opepříme a natřeme směsí hořčice s prolisovaným česnekem, olejem a zbývajícím koření (kardamom, skořice, mleté chilli, garam masala, kurkuma). Plátky masa necháme uležet v lednici nejméně půl hodiny.

Na oleji pomalu osmahneme drobně nakrájenou cibuli, pak zvýšíme výkon hořáku na maximum, vložíme plátky masa a necháme zatáhnout. Následně podlijeme vařící vodou, nebo vývarem tak, aby bylo maso zakryté. Přidáme čerstvý libeček a petržel a vaříme hodinu. Mezitím očistíme zeleninu a nastrouháme ji na hrubém struhadle. Pórek nakrájíme na jemné plátky.

Po hodině vložíme zeleninu do hrnce k masu a vaříme dalších 25 minut. Pak odstraníme z hrnce vyvařený libeček a petrželovou nať. Do jídla přidáme rozmíchané kokosové mléko z konzervy. Ochutnáváme a případně dochutíme solí. Na závěr zahustíme škrobem, rozmícháme ho v malém množství studené vody a vlijeme do jídla. Po chvilce vaření je jídlo hotové.

Vepřové se zeleninou na thajský způsob podáváme s čerstvě uvařenou rýží.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Vepřové se zeleninou na thajský způsob

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.