reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Vepřové se zeleninou na thajský způsob

Snadný recept na výborné jídlo - alternativu k obligátnímu českému knedlu-vepřu. Dobrý způsob, jak do dětí dostat trochu zeleniny v chutném a neobvyklém jídle. Vaření v tlakovém hrnci zkrátí dobu přípravy na polovinu.


  • 3,7

    3,6 6
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

marináda



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 653 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 904 hodnocení

Tip na víkend: Úžasné domácí věnečky krok za krokem

21. 2. 2020

Bábovka

4,7 1 650 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 728 hodnocení

Znáte eintopf, quiche nebo kofty? Prověřte své vědomosti mezinárodní kuchyně v našem testu

21. 2. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 132 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 184 hodnocení

Luštěninové rigatoni se sušenými rajčaty a uzeným tofu krok za krokem

20. 2. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 578 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 719 hodnocení

Recept na kuřecí stehna s houbami krok za krokem

19. 2. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 277 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 601 hodnocení

Zažeňte hlad v práci! 6 tipů na rychlé jídlo do krabičky

18. 2. 2020

Postup přípravy

Použijeme vykostěné kotlety, ale klidně můžeme použít i kotlety s kostí, plec nebo stehno či krkovici. Plátky masa jemně naklepeme, osolíme, opepříme a natřeme směsí hořčice s prolisovaným česnekem, olejem a zbývajícím koření (kardamom, skořice, mleté chilli, garam masala, kurkuma). Plátky masa necháme uležet v lednici nejméně půl hodiny.

Na oleji pomalu osmahneme drobně nakrájenou cibuli, pak zvýšíme výkon hořáku na maximum, vložíme plátky masa a necháme zatáhnout. Následně podlijeme vařící vodou, nebo vývarem tak, aby bylo maso zakryté. Přidáme čerstvý libeček a petržel a vaříme hodinu. Mezitím očistíme zeleninu a nastrouháme ji na hrubém struhadle. Pórek nakrájíme na jemné plátky.

Po hodině vložíme zeleninu do hrnce k masu a vaříme dalších 25 minut. Pak odstraníme z hrnce vyvařený libeček a petrželovou nať. Do jídla přidáme rozmíchané kokosové mléko z konzervy. Ochutnáváme a případně dochutíme solí. Na závěr zahustíme škrobem, rozmícháme ho v malém množství studené vody a vlijeme do jídla. Po chvilce vaření je jídlo hotové.

Vepřové se zeleninou na thajský způsob podáváme s čerstvě uvařenou rýží.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Vepřové se zeleninou na thajský způsob

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.