reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Vepřové se žampiony a sýrem

Plátky vepřové kýty bez kosti lehce naklepeme a naložíme v marinádě.


  • 3,0

    147×

    3 147
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Plátky vepřové kýty lehce naklepeme, okořeníme, trochu osolíme (koření sůl již může obsahovat), opepříme. Klademe do mísy ve vrstvách, které prokapeme olivovým olejem a zalijeme sójovou omáčkou. Necháme uležet v chladu minimálně 2 hodiny. Žampiony nakrájíme na větší kusy.

Na hlubší pánvi rozpálíme olej, vložíme plátky masa a orestujeme je. Po otočení plátky posypeme tymiánem a přikryjeme pokličkou. Maso pustí šťávu, ale podle potřeby je můžeme trochu podlít vodou. Když je vepřové téměř měkké, přidáme žampiony a dopečeme. Před ukončením zasypeme strouhaným sýrem a na chvíli opět přikryjeme poklicí.

Podáváme s hranolkami nebo americkými bramborami přelitými šťávou, která se utvoří při pečení a s bohatou zeleninovou přílohou.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Vepřové se žampiony a sýrem

    Celkový počet komentářů: 2

    • Mgr- Kelley
      Mgr- Kelley

      Menší tunning

      Asi 10 min. před zasypáním sýrem bych podlil maso jedním kelímkem smetany ke šlehání a druhým kelímkem ve chvíli, kdy se maso zasype sýrem. Smetana se nechá trochu vyvařit a celý pokrm se podává s rýží.

      31.03.2012 14:24:57

    • doktor
      doktor

      Ahoj,tvůj recept je perfektní.Děkuji.

      23.05.2006 04:28:50

    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Vepřové se žampiony a sýrem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.