reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Vepřové s rajčatovou omáčkou

Plátky libového masa přelité omáčkou s vejcem, cibulí, olivami a rajčaty. Tento španělský pokrm se podává s rýží nebo bramborem.


  • 3,0

    710×

    2,9 710
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Mouku ochutíme solí a pepřem a plátky masa v ní obalíme. Na pánvi rozehřejeme olej a maso na něm osmažíme dozlatova po obou stranách, přendáme na talíř. Na pánvi opečeme cibuli nakrájenou na plátky, přidáme rajčata bez šťávy, víno, vývar a přivedeme k varu. Maso vrátíme na pánev, přikryjeme a vaříme asi 35 minut na mírném ohni, dokud není maso měkké, podle potřeby podléváme šťávou z rajčat. Vejce rozkrojíme, žloutek vydlabeme a bílek nakrájíme na nudličky, které ke konci vaření přidáme k masu společně a šunkou, olivami a petrželkou. Maso upravíme na talíře, zalijeme omáčkou, ozdobíme propasírovaným žloutkem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Vepřové s rajčatovou omáčkou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.